whatsapp web

WhatsApp komt snel met desktop-apps voor Mac en Windows

WhatsApp gaat binnenkort apps voor Mac en Windows uitbrengen. Dat blijkt uit vertaalbestanden van WhatsApp.

WhatsApp is bezig met het ontwikkelen van desktop-apps voor Mac en Windows. Je hoeft dan niet langer gebruik te maken van WhatsApp Web, waarbij je de chatdienst in de browser gebruikt. De nieuwe desktop-apps zijn uitgelekt via vertaalbestanden.

whatsapp web

WhatsApp dektop-apps

WhatsApp krijgt langzamerhand zoveel handige functies, dat de overstappen naar Telegram bijna niet meer nodig is. Encryptie staat sinds kort standaard ingeschakeld en ook wat gebruik op de desktop betreft kan WhatsApp de concurrentie binnenkort bijbenen. Telegram heeft al langere tijd desktopapps, WhatsApp krijgt ze binnenkort, zo blijkt uit bestanden in het vertaalprogramma. WhatsApp Web, dat sinds 2015 beschikbaar is, zal gewoon blijven bestaan.

Nog wel smartphone nodig voor WhatsApp op desktop

Bij de toekomstige desktop-apps van WhatsApp heb je nog wel een smartphone nodig, net zoals bij WhatsApp Web nu het geval is. Je moet met je telefoon een QR-code scannen om de desktop-apps te kunnen gebruiken. Dit heeft ermee te maken dat WhatsApp accounts aanmaakt op basis van je telefoonnummer. Bij Telegram is het niet nodig om een QR-code te gebruiken. Overigens heeft Telegram in ieder geval nog één streepje voor op WhatsApp: ze hebben chatbots, net als Facebook Messenger.

Er is nog niet bekendgemaakt wanneer de desktopprogramma’s van WhatsApp beschikbaar komen.

WhatsApp desktop apps voor Windows en Mac
Afbeelding via Droidapp.nl

Ook nieuwe functies voor iOS

Ook voor iOS komen er steeds meer functies aan. Zo kon je eerder deze week lezen dat er ondersteuning voor zipbestanden en voicemail aankomt, plus de mogelijkheid om mensen makkelijk terug te bellen bij een gemist gesprek. Daarmee wordt het gewone bellen via het gsm-netwerk vrijwel overbodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2016, 19:46
Categorie Apps
Onderwerpen desktop, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.