Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Telegram 3.0 werkt op Apple Watch en heeft chatbots voor allerlei diensten

Telegram 3.0 is verschenen. De privacyvriendelijke chatapp werkt nu op de Apple Watch en heeft chatbots voor allerlei aanvullende diensten, zoals polls en plaatjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt wetenTelegram is druk bezig om de app verder te vernieuwen. Vanaf vandaag is de privacyvriendelijke chatapp ook op de Apple Watch te gebruiken. Maar in de vandaag verschenen update 3.0 zit iets dat eigenlijk nog interessanter is: chatbots. Vroeger zat die functie al in Nimbuzz en kon je er bijvoorbeeld het weerbericht mee opvragen. In Telegram 3.0 voor iOS zijn de chatbots voor het eerst te zien.

Externe ontwikkelaars kunnen een bot maken, die automatisch bepaalde content levert. Zo’n bot is in feite een Telegram-account, dat wordt aangestuurd door software en kunstmatige intelligentie. Je kunt niet elke denkbare vraag of reactie intikken, maar zit vast aan een gespecialiseerd toetsenbordje met bepaalde vragen. Hieronder zie je twee voorbeelden: Hot or Bot (hoe leuk is de persoon op de foto?) en een RateStickerBot voor het beoordelen van stickers.
hotorbot-telegram stickerbot-telegram

Zoals je ziet, heb je keuze uit een duimpje omhoog of omlaag, of een beoordeling met sterren. Zo zijn er nog meer varianten mogelijk, waarbij de interactie beperkt blijft tot een paar knoppen. Andere voorbeelden zijn een @ImageBot voor het opvragen van plaatjes, een @TriviaBot voor het testen van je parate feitenkennis en een @PollBot voor het maken van polls in een discussie.

Het mooie van bots is dat ze zich ook eindeloos kunnen verspreiden: als vrienden een bericht van jouw bot doorsturen naar anderen, dan zal een link naar de oorspronkelijke verzender worden meegestuurd. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een retweet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 0:11
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.