MusicSense-app

Persoonlijke afspeellijsten stream je met MusicSense

MusicSense maakt op basis van jouw input en profiel een afspeellijst met muziek die jij leuk vindt, met bekende en onbekende artiesten.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Tegenwoordig zijn er tal van apps om je muziek te streamen, maar er zijn er maar weinig die een persoonlijke lijst voor je samenstellen. MusicSense doet dit wel en voegt niet alleen bekende nummers toe aan de lijst; ook onbekende artiesten passeren de revue.

MusicSense-app

MusicSense maakt persoonlijke afspeellijst voor jou

Na het installeren vraagt de app om in te loggen met Facebook (registreren met alleen e-mail kan ook). Op basis van jouw persoonlijke informatie maakt MusicSense direct een lijst voor je met muziek die je leuk zou moeten vinden. In eerste instantie vind je hier misschien niet de muziek die je zou verwachten. MusicSense haalt nu alle informatie van Facebook af en dat hoeft niet per se accuraat te zijn. Je profiel binnen de app is helaas niet aan te passen, op je naam en je foto na.

Je persoonlijke lijst kun je echter aanpassen. Klik je op de muziek die afgespeeld wordt, dan kun je het nummer een beoordeling meegeven. Geef je een duim omlaag, dan verdwijnt het nummer uit de lijst en stopt de app direct met afspelen. Doe je een duim omhoog, dan blijft het nummer afspelen en zoekt de app er soortgelijke muziek bij. Door verder naar beneden te scrollen in je lijst, kun je je lijst aanvullen met nieuwe nummers.

Andere afspeellijsten
Naast een gepersonaliseerde lijst, is het ook mogelijk om zelf een afspeellijst te maken. Nadeel: je kunt hier alleen nummers aan toevoegen die uit de eerste lijst komen. Vind je deze muziek eigenlijk niets of staat je favoriete nummer er niet bij, dan is dit geen geweldige optie.

MusicSense app

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf muziek te zoeken in de applicatie. Klik op een nummer en vervolgens maakt de applicatie een afspeellijst op basis van dat nummer of die artiest. Op deze manier is het mogelijk om naast je persoonlijke lijst ook andere lijsten te maken.

Grootste voordeel van MusicSense is dat je nieuwe artiesten ontdekt. Nadat je een lijst hebt samengesteld, vind je hierin ook onbekende artiesten die overeenkomen met jouw persoonlijke voorkeur of de geselecteerde artiest. Vind je een nummer leuk, dan kun je deze toevoegen aan je favorieten. Vervolgens is deze ook offline te beluisteren. Tot slot kun je onbeperkt nummers skippen en is hij vrij van reclame, zonder in-app aankoop.

MusicSense-community

Naast het muzikale gedeelte zit er ook een sociaal aspect aan MusicSense. Zo kun je vrienden vinden en hen toevoegen binnen de applicatie en samen met hen nieuwe muziek ontdekken. Zo kun je updates van hen zien en ontdekken welke muziek zij leuk vinden.

Privacy-waarschuwing: MusicSense werkt het beste als je inlogt met Facebook. Je kunt echter ook registreren met e-mail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.