iCulture iKids logo

iKids week 17: De Eindeloze Arcade, Egz en Mathie

In deze iKids leren kinderen rekenen in Mathie, gaan ze arcade-games maken in de nieuwste Tinybop en bespreken we het nieuw verschenen Egz.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Dat ontwikkelaars van apps voor kinderen steeds meer bieden dan een simpel spelletje, bewees eerder al Draw Your Game (link). In die applicatie krijgen kleintjes zelf de macht, en mogen ze eigen games ontwerpen. De Eindeloze Arcade van Tinybop (link) werkt volgens dezelfde formule, maar heeft een geheel eigen – en uitermate leuke – draai aan het concept gegeven. Verder in de iKids van deze week: spelenderwijs rekenen met de puzzels van Mathie (link) en rollen met eieren in de prijswinnende platformer Egz (link).

Mathie

Voor kinderen die moeite hebben met rekenen – of gewoon nóg beter met cijfers willen worden – biedt de nieuwe app Mathie uitkomst. In die applicatie kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar aan de slag met cijfers door drie gezellige ruimtemonsters de juiste koekjes te voeren. Dit hongerige trio, genaamd Dino, Vis en Giro, zijn op zoek naar lekkernijen, maar blijken erg kieskeurig. Om het monstertje dat een koekje met het cijfer negen wil tevreden te stellen moeten kinderen bijvoorbeeld precies de juiste koekjes verzamelen, zodat ze samen het cijfer negen vormen. Daarna is het voeren geblazen: hap, slik, weg. De animaties van Mathie zijn geestig en het spel is met zijn negentig levels erg uitgebreid. Met een beetje mazzel zullen veel jonge gebruikers niet eens doorhebben dat ze gaandeweg ook nog wat rekenkunsten oppikken.

De Eindeloze Arcade van Tinybop

In de nieuwste van Tinybop kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar games maken én spelen, van flipperkastspellen en doolhoven tot serieuze platformers. Daarbij hebben ze de keuze om vanuit het niets een compleet nieuw spel op te bouwen, of juist een bestaande game nog spannender maken door lekker te sleutelen. Hetzelfde geldt voor de karakters om mee te spelen. Die kun je zelf ontwerpen, maar ook kiezen uit de zes beschikbare avatars. Zoals we van Tinybop gewend zijn ogen de animaties funky als altijd en is de gameplay piekfijn in orde. Deze applicatie is het geld meer dan waard, ook voor kinderen zonder plannen om later videogames te bouwen. Een beetje fantasie, meer heb je voor de Eindeloze Arcade niet nodig.

De Eindeloze Arcade van Tinybop

Egz – The Origin of the Universe

Egz is een platformer met een verhaal. In de virtuele wereld die de ontwikkelaars hebben bedacht waren de eerste levende wezens die na de vorming van het universum werden geboren bijzondere eitjes, felgekleurde ronde wezens met benen. Door deze Egz door verschillende werelden te laten rollen, stuiteren en springen kunnen kinderen van 4 jaar en ouder de gevreesde eindbazen verslaan. Al dat gerol en gespring met die eieren moet overigens geschieden zonder te breken, wat in de tachtig almaar lastiger wordende levels zeker geen eenvoudige opgave zal zijn. Wat ons betreft is Egz een vrolijke nieuwe platformer, die kinderen ook van meer dan genoeg uitdagingen voorziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.