Grote emoji in WhatsApp.

WhatsApp bereidt zich met beta voor op iOS 10 en maakt meerdere emoji groter

WhatsApp heeft een nieuwe testversie uitgebracht te voorbereiding van iOS 10. Hierdoor worden WhatsApp-belletjes weergegeven als normale telefoongesprekken. Ook worden in deze versie meerdere emoji tegelijk groter weergegeven.

Grote emoji in WhatsApp.
In één van de vorige updates van WhatsApp werden emoji groter gemaakt als je een enkel exemplaar verstuurt, maar uit de nieuwste betaversie blijkt dat ze van plan zijn om dit nog verder door te trekken. In de nieuwste testversie worden namelijk ook twee en drie emoji tegelijk iets groter weergegeven. Bovendien bereidt WhatsApp zich al voor op de aankomende iOS 10-update, want WhatsApp-telefoontjes worden al schermvullend op het toegangsscherm weergegeven in de nieuwste testversie.

WhatsApp test iOS 10-functies

De nieuwste WhatsApp versie die voor testers beschikbaar is, bevat een aantal verbeteringen die voor iOS 10 straks goed van pas zullen komen. Het was al bekend dat Apple een Phone-API beschikbaar stelt, waardoor belletjes die van apps afkomstig zijn eruit zien als een standaard inkomende telefoongesprek. Ook vind je dan in de Contacten-app een snelkoppeling naar de desbetreffende bel-app. In versie 2.16.10.57 voor testers is dit nu al beschikbaar, zoals te zien in onderstaande afbeeldingen. Nu blijkt dat WhatsApp deze functie al uitgerold heeft naar haar testers, geeft dit hoop dat de functie niet lang na het verschijnen van iOS 10 beschikbaar zal zijn in de publieke versie.

WhatsApp beta met iOS 10-functie voor bellen. WhatsApp-beta met iOS 10 functie bij contacten.

Ook meerdere emoji groot afgebeeld

Daarnaast blijkt uit de nieuwste testversie dat ook meerdere emoji groter afgebeeld worden. Momenteel wordt een emoji alleen extra groot weergegeven als je deze zonder extra tekst of andere emoji verstuurd, maar in de nieuwste testversie wordt dit uitgebreid naar twee en drie emoji. Hoewel ze wel een slag kleiner zijn dan bij het versturen van een enkele emoji, is het verschil in de screenshot goed te zien. Daarnaast krijgt de knop om naar recente berichten te springen, een teller die aangeeft om hoeveel berichten het gaat.

WhatsApp-beta met meerdere grote emoji. WhatsApp-beta met teller bij recente berichten.

WhatsApp is momenteel een hoop functies aan het uittesten, maar het is nog onduidelijk welke er allemaal uiteindelijk voor iedereen beschikbaar komen. De speciale iOS 10-functies lijken in ieder geval een zekerheid, omdat Apple dit ook zelf aankondigde tijdens de WWDC.

In het verleden moesten gebruikers lang wachten op WhatsApp-aanpassingen voor grote iOS-updates, zoals bij de iOS 7-aanpassing van WhatsApp of het wisselen naar de grotere schermen van de iPhone 6. De laatste tijd voert WhatsApp sneller wijzigingen door, dus het is te hopen dat deze koers de komende maanden doorgezet wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2016, 13:51
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.