WhatsApp met doorgestuurd bericht.

WhatsApp beperkt doorstuuroptie tot maximaal vijf ontvangers

WhatsApp doet aanpassingen aan de doorstuurfunctie van de chatapp. Hierdoor kun je niet meer berichten massaal delen met andere gebruikers. WhatsApp doet dit om nepnieuws tegen te gaan.

Afgelopen zomer voerde WhatsApp al wijzigingen door. Sindsdien staan er namelijk labels bij doorgestuurde WhatsApp-berichten. Hierdoor zie je dat een bericht doorgestuurd is en dus niet afkomstig is van de verzender waar jij het bericht van gekregen hebt. Nu neemt WhatsApp verdere stappen, waardoor je berichten niet meer massaal kan doorsturen.

WhatsApp-berichten doorsturen naar maximaal vijf chats

Voordat WhatsApp de eerste aanpassingen doorvoerde, was het mogelijk om een enkel bericht naar meer dan 250 ontvangers in één keer door te sturen. In India werd deze functie misbruikt, waardoor WhatsApp de eerder genoemde labels toevoegde en de doorstuuroptie beperkte tot maximaal twintig contacten. Nu laat WhatsApp weten dat deze limiet wereldwijd nog verder omlaag gaat.

WhatsApp bericht doorgestuurd.

De aanpassing zorgt er dus voor dat je een bericht maar naar vijf ontvangers kan doorsturen. Op moment van schrijven zien wij deze wijziging nog niet, maar de aanpassing zou wel vandaag wereldwijd zichtbaar zijn. In India werd de limiet van vijf ontvangers vorig jaar zomer al toegepast. Het is nog onduidelijk hoe de limiet precies omgaat met groepsgesprekken, waar vaak tientallen deelnemers in zitten.

Nepnieuws tegengaan
WhatsApp wil met deze aanpassing nepnieuws tegengaan. Met de doorstuurfunctie was de kans groot dat een vals bericht in korte tijd verspreid werd over tientallen mensen. Doordat een ontvanger van een doorgestuurd bericht het bericht ook weer door kan sturen, worden dit soort nepnieuwtjes als een lopend vuurtje verspreid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2019, 12:01
Bron Bron Reuters
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.