WhatsApp iPhone

Groen vinkje voor bedrijven: WhatsApp start testprogramma

WhatsApp is gestart met een testprogramma voor bedrijven om zich te laten verifiëren. Geverifieerde bedrijven zijn daarbij te herkenen aan een groen vinkje. Mede hiermee wil WhatsApp de communicatie tussen bedrijven en consumenten verbeteren.

Vorig jaar werd al duidelijk dat WhatsApp nauwer wil gaan samenwerken met bedrijven. Hierbij vormt eenvoudiger communicatie tussen bedrijven en consumenten een van de speerpunten. Inmiddels zien we daarvan meer concrete voorbeelden. De laatste ontwikkeling is een testprogramma, waarbij zakelijke WhatsApp-accounts zich kunnen laten verifiëren.

Groen vinkje voor geverifieerde WhatsApp-accounts

Bedrijven waarvan het telefoonnummer door WhatsApp is geverifieerd krijgen een groen vinkje. Daaraan kun je als gebruiker zien dat je ook daadwerkelijk met deze organisatie te maken hebt. Dit is met name belangrijk omdat je wel zeker moet kunnen zijn dat de persoonsgegevens die jij mogelijk deelt niet in verkeerde handen terechtkomen. In onderstaand screenshot van WABetaInfo is het groene vinkje te zien bij het officiële account van WhatsApp zelf.

Bedrijven in WhatsApp te herkennen aan een groen vinkje

Berichten krijgen gele kleur
Naast het groene vinkje worden berichten van bedrijven ook anders weergegeven. Die krijgen een gele kleur en kunnen zodoende ook niet verwijderd worden, zo valt te lezen op een speciale pagina voor veelgestelde vragen. Daarin geeft WhatsApp aan dat het manieren verkent waarop je met bedrijven kunt communiceren. Eerder dit jaar startte er al een testprogramma voor chats met enkele bedrijven en startups, die zijn aangesloten bij Y Combinator. WhatsApp zou door deelnemende bedrijven ingezet kunnen worden als webcareplatform.

WhatsApp voor bedrijven

Volgens verschillende berichten zou WhatsApp een aparte app voor bedrijven willen uitbrengen die ze kunnen gebruiken voor de communicatie met klanten en gebruikers. Die app zou zich aanvankelijk richten op bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf, weet WABetaInfo te melden. Opvallend is dat er vooralsnog alleen plannen zouden zijn voor een Android-app en niet voor een iOS-app. Uiteindelijk moet de samenwerking met bedrijven een vaste inkomstenstroom voor WhatsApp opleveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2017, 10:18
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.