WhatsApp album in een chat.

WhatsApp laat je nu albums en foto’s met filters versturen

WhatsApp heeft weer een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de iOS-versie. Dankzij de albumfunctie worden meerdere foto's die je tegelijk verstuurd of ontvangt bij elkaar gezet. Ook voeg je één van de vijf filters toe aan je foto's.

WhatsApp heeft vannacht een update uitgebracht waardoor het nu mogelijk is om meerdere foto’s tegelijk in een album te versturen. Ook kun je nu rechtstreeks vanuit WhatsApp filters toepassen, waarbij je de keuze hebt tussen vijf verschillende effecten. Ook is de antwoordfunctie verbeterd, want deze is nu sneller te bereiken.

WhatsApp album in een chat.

WhatsApp album versturen

De albumfunctie zat er al aan te komen, maar met de update naar versie 2.17.30 is de functie voor iedereen te gebruiken. Als je meer dan vier foto’s tegelijk verstuurt of ontvangt naar en van dezelfde persoon dan worden deze nu in een album geplaatst. Het voordeel hiervan is dat de chat niet volgezet wordt met allemaal losse foto’s, waardoor het overzichtelijker blijft. Om alle foto’s in een album te zien, tik je op één van de afbeeldingen en scrol je verticaal door het album. Door eerst een foto aan te tikken, kun je ook horizontaal door het album bladeren.

Bij het versturen van een foto kun je nu ook uit meerdere filters selecteren. Maak in WhatsApp een foto of kies er één uit je bibliotheek en veeg vervolgens omhoog. Je kunt vervolgens kiezen tussen vijf filters: Pop, B&W, Cool, Chrome en Film. Elke filter voegt een eigen effect aan de foto toe, maar de keuze is nu dus nog wel vrij beperkt. Het filter wordt alleen toegepast op de versie van de foto die je via WhatsApp verstuurd en wordt niet opgeslagen in de Foto’s-app.

WhatsApp filters op foto's.

Tot slot heeft WhatsApp het makkelijker gemaakt om direct op een bericht te antwoorden. Voorheen was het noodzakelijk om een individueel bericht ingedrukt te houden en te kiezen voor de optie Antwoord. Vanaf nu kun je het desbetreffende bericht waarop je wil antwoorden ook naar rechts vegen. Vervolgens kun je gewoon je antwoord typen zoals je gewend bent, maar dan rechtstreeks op het bericht waarop je wil reageren. Vooral in grotere groepsgesprekken komt dit goed van pas.

De komende tijd staan er nog meer nieuwe WhatsApp-functies op het programma. Zo wordt het straks mogelijk om berichten terug te trekken en kun je chats vastzetten. In onderstaand artikel lees je welke nieuwe WhatsApp-functies er nog aan zitten te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2017, 10:15
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.