T-Mobile gestart met bellen via 4G voor iPhone-gebruikers

T-Mobile is gestart met het aanbieden van bellen via 4G op de iPhone. Dankzij 4G-bellen, ook wel VoLTE genoemd, is de audiokwaliteit beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na Vodafone, Tele2 en KPN is nu ook T-Mobile gestart met het aanbieden van VoLTE, oftewel bellen via 4G. Dankzij VoLTE wordt de verbinding bij een telefoongesprek sneller gestart en is de geluidskwaliteit een stuk beter. Om VoLTE te activeren moet je eerst een aanbiederupdate van T-Mobile installeren.

iPhone 6s bellen

Update 27-05-2019: We weten nu eindelijk wat de datum van T-Mobile voor 4G-bellen is. Vanaf 27 mei 2019 zijn ze begonnen met de uitrol hiervan. Lees er meer over in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Eindelijk overstag: T-Mobile nu écht gestart met bellen via 4G en Wi-Fi

T-Mobile is eindelijk gestart met bellen via Wi-Fi en via 4G. Eerder leek het er al op dat beide diensten al beschikbaar waren, maar nu start T-Mobile met de uitrol bij de eerste klanten.

Update 07-06-2017 16:00: Naar aanleiding van de reacties hebben wij meerdere pogingen gedaan om helderheid te krijgen van T-Mobile met betrekking tot bellen via 4G. T-Mobile kon meerdere malen niet inhoudelijk op ons verzoek reageren.

Bellen via 4G is op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar. T-Mobile zegt op haar eigen forum dat er op dit moment gestart wordt met een test onder geselecteerde klanten. Als uit de testen blijkt dat er voldoende kwaliteitsverbetering is, zal VoLTE gefaseerd geïntroduceerd worden aan alle klanten. De functie voor VoLTE is dus wel al ingeschakeld op de iPhone, maar is slechts voor een zeer beperkte groep daadwerkelijk te gebruiken. Door de functie alvast in te schakelen, ben je in ieder geval wel voorbereid zodra VoLTE breed uitgerold wordt.

Update 07-06-2017 17:00: Bovenstaande is inmiddels tegenover iCulture bevestigd door een woordvoerder van T-Mobile. Een exacte termijn wanneer bellen via 4G voor alle gebruikers beschikbaar komt, kon de woordvoerder niet geven.

Dankzij VoLTE bel je niet via het normale 2G- of 3G-netwerk, maar maak je gebruik van het 4G-netwerk van je provider. Dit heeft een flink aantal voordelen. Zo wordt de verbinding tussen de twee gesprekspartners veel sneller gelegd en klinken de stemmen helderder dan voorheen. Bovendien kun je nu ook gewoon via 4G blijven internetten als je een telefoongesprek aan het voeren bent. Bellen via 4G gaat echter niet van je internetbundel af, want er worden gewoon belminuten in rekening gebracht. Er wordt dus alleen gebruikgemaakt van de techniek van 4G, maar dit gaat dus niet ten koste van je databundel. Om gebruik te maken van de voordelen van bellen via 4G, moeten beide gesprekspartners bij dezelfde provider zijn en VoLTE ingeschakeld hebben.

T-Mobile met VoLTE voor iPhone

T-Mobile is vandaag dus ook begonnen met het aanbieden van bellen via 4G. Om dit te kunnen activeren, is het vereist om een aanbiederupdate te installeren. Dit doe je door in de Instellingen te gaan naar Algemeen > Info. Er verschijnt dan vanzelf een melding in beeld dat er een aanbiederupdate beschikbaar is. Bevestig de update, waarna de aanbiederupdate verspringt van T-Mobile NL 28.2 naar 28.3. Vanaf dat moment kun je VoLTE inschakelen.

Bekijk ook

Wat zijn aanbiederinstellingen op de iPhone?

Op de iPhone krijg je eens en de zoveel tijd nieuwe aanbiederinstellingen (carrier updates) binnen. We leggen in deze tip uit waar die aanbiederinstellingen voor bedoeld zijn en hoe je achterhaalt welke wijziging ze bevatten.

Om VoLTE in te schakelen, ga je in de Instellingen-app naar Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel 4G in. Je kunt hier kiezen voor de opties Uit, Gesprekken en data of Alleen data. Door te kiezen voor Gesprekken en data, wordt 4G gebruikt voor zowel internetten als telefoongesprekken. Bij internetten worden dus gewoon nog steeds MB’s in rekening gebracht, maar bij telefoongesprekken gelden gewoon je belminuten, ook bij VoLTE. Om bij T-Mobile gebruik te maken van VoLTE, heb je in ieder geval een iPhone 6 of nieuwer nodig.

Bellen via 4G (VoLTE) bij T-Mobile.

Wil je meer weten over bellen via 4G? In ons algemene artikel over VoLTE lees je meer over de voordelen, nadelen en bij welke providers het allemaal werkt. Ook vind je daar nogmaals de instellingen die vereist zijn om VoLTE in te schakelen.

Bekijk ook

VoLTE in Nederland en België: zo werkt bellen via 4G en 5G op je iPhone

Met VoLTE bel je in Nederland en België via een 4G- en 5G-verbinding. Dankzij VoLTE klinken gesprekken beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht. Bij welke providers werkt het en wat heb je nodig? Je leest hier alles over VoLTE.

Met dank aan iCulture-lezer Frank!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 mei: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van 4G-bellen.
  • 2017 - 07 juni: Opheldering over de beschikbaarheid van bellen via 4G bij T-Mobile toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2019 om 15:22
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.