iPhone 6s bellen

T-Mobile gestart met bellen via 4G voor iPhone-gebruikers

T-Mobile is gestart met het aanbieden van bellen via 4G op de iPhone. Dankzij 4G-bellen, ook wel VoLTE genoemd, is de audiokwaliteit beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na Vodafone, Tele2 en KPN is nu ook T-Mobile gestart met het aanbieden van VoLTE, oftewel bellen via 4G. Dankzij VoLTE wordt de verbinding bij een telefoongesprek sneller gestart en is de geluidskwaliteit een stuk beter. Om VoLTE te activeren moet je eerst een aanbiederupdate van T-Mobile installeren.

iPhone 6s bellen

Update 27-05-2019: We weten nu eindelijk wat de datum van T-Mobile voor 4G-bellen is. Vanaf 27 mei 2019 zijn ze begonnen met de uitrol hiervan. Lees er meer over in ons aparte artikel.

Update 07-06-2017 16:00: Naar aanleiding van de reacties hebben wij meerdere pogingen gedaan om helderheid te krijgen van T-Mobile met betrekking tot bellen via 4G. T-Mobile kon meerdere malen niet inhoudelijk op ons verzoek reageren.

Bellen via 4G is op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar. T-Mobile zegt op haar eigen forum dat er op dit moment gestart wordt met een test onder geselecteerde klanten. Als uit de testen blijkt dat er voldoende kwaliteitsverbetering is, zal VoLTE gefaseerd geïntroduceerd worden aan alle klanten. De functie voor VoLTE is dus wel al ingeschakeld op de iPhone, maar is slechts voor een zeer beperkte groep daadwerkelijk te gebruiken. Door de functie alvast in te schakelen, ben je in ieder geval wel voorbereid zodra VoLTE breed uitgerold wordt.

Update 07-06-2017 17:00: Bovenstaande is inmiddels tegenover iCulture bevestigd door een woordvoerder van T-Mobile. Een exacte termijn wanneer bellen via 4G voor alle gebruikers beschikbaar komt, kon de woordvoerder niet geven.

Dankzij VoLTE bel je niet via het normale 2G- of 3G-netwerk, maar maak je gebruik van het 4G-netwerk van je provider. Dit heeft een flink aantal voordelen. Zo wordt de verbinding tussen de twee gesprekspartners veel sneller gelegd en klinken de stemmen helderder dan voorheen. Bovendien kun je nu ook gewoon via 4G blijven internetten als je een telefoongesprek aan het voeren bent. Bellen via 4G gaat echter niet van je internetbundel af, want er worden gewoon belminuten in rekening gebracht. Er wordt dus alleen gebruikgemaakt van de techniek van 4G, maar dit gaat dus niet ten koste van je databundel. Om gebruik te maken van de voordelen van bellen via 4G, moeten beide gesprekspartners bij dezelfde provider zijn en VoLTE ingeschakeld hebben.

T-Mobile met VoLTE voor iPhone

T-Mobile is vandaag dus ook begonnen met het aanbieden van bellen via 4G. Om dit te kunnen activeren, is het vereist om een aanbiederupdate te installeren. Dit doe je door in de Instellingen te gaan naar Algemeen > Info. Er verschijnt dan vanzelf een melding in beeld dat er een aanbiederupdate beschikbaar is. Bevestig de update, waarna de aanbiederupdate verspringt van T-Mobile NL 28.2 naar 28.3. Vanaf dat moment kun je VoLTE inschakelen.

Om VoLTE in te schakelen, ga je in de Instellingen-app naar Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel 4G in. Je kunt hier kiezen voor de opties Uit, Gesprekken en data of Alleen data. Door te kiezen voor Gesprekken en data, wordt 4G gebruikt voor zowel internetten als telefoongesprekken. Bij internetten worden dus gewoon nog steeds MB’s in rekening gebracht, maar bij telefoongesprekken gelden gewoon je belminuten, ook bij VoLTE. Om bij T-Mobile gebruik te maken van VoLTE, heb je in ieder geval een iPhone 6 of nieuwer nodig.

Bellen via 4G (VoLTE) bij T-Mobile.

Wil je meer weten over bellen via 4G? In ons algemene artikel over VoLTE lees je meer over de voordelen, nadelen en bij welke providers het allemaal werkt. Ook vind je daar nogmaals de instellingen die vereist zijn om VoLTE in te schakelen.

Met dank aan iCulture-lezer Frank!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 mei: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van 4G-bellen.
  • 2017 - 07 juni: Opheldering over de beschikbaarheid van bellen via 4G bij T-Mobile toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2019, 15:22
Categorie Providers
Onderwerpen t-mobile, volte
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.