Waze Spotify-update

Waze laat je makkelijker Spotify bedienen (en andersom)

Waze laat je makkelijker Spotify bedienen vanuit de app en omgekeerd kun je vanuit Spotify snel een route plannen met Waze.

Google heeft een update voor de Waze-app uitgebracht, waarmee je makkelijker Spotify kunt bedienen tijdens het navigeren. De functie was eerder al op Android-toestellen ingevoerd.

Waze Spotify-update

Waze en Spotify makkelijker bedienen

Beide apps werken beter met elkaar samen. Je kunt nu vanuit de Waze-app makkelijker de muziek van Spotify opstarten, terwijl je andersom ook de navigatie van Waze sneller kunt starten vanuit de Spotify-app voor iOS. Beide apps moeten daarvoor uiteraard wel geïnstalleerd zijn en bovendien moet je de accounts van beide diensten aan elkaar koppelen. De knoppen om de muziek te bedienen verschijnen dan in de Spotify-app, die je kunt openen via een Spotify-icoontje bovenin het scherm.

Volgens beide bedrijven zorgen de functies ervoor dat je minder snel bent afgeleid, omdat je minder tussen apps hoeft te wisselen. Je kunt ook zorgen dat de muziek automatisch begint af te spelen zodra je gaat navigeren. Bladeren door afspeellijsten is alleen toegestaan als je de auto aan de kant zet. De instellingen hiervoor bepaal je zelf. Vanaf vandaag is de functie wereldwijd beschikbaar in alle landen waar beide diensten beschikbaar zijn.

In iOS 11 zal Apple ook een veiligheidsfunctie inbouwen die het autorijden met apps makkelijker moet maken. Met Niet Storen tijdens autorijden kun je zorgen dat je geen meldingen van contactpersonen krijgt tijdens het autorijden. Wel kun je navigatiesoftware gewoon blijven gebruiken, zoals we uitleggen in bovenstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 11:34
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, spotify, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.