Waze laat je makkelijker Spotify bedienen (en andersom)

Waze laat je makkelijker Spotify bedienen vanuit de app en omgekeerd kun je vanuit Spotify snel een route plannen met Waze.

Google heeft een update voor de Waze-app uitgebracht, waarmee je makkelijker Spotify kunt bedienen tijdens het navigeren. De functie was eerder al op Android-toestellen ingevoerd.


Waze Spotify-update

Waze en Spotify makkelijker bedienen

Beide apps werken beter met elkaar samen. Je kunt nu vanuit de Waze-app makkelijker de muziek van Spotify opstarten, terwijl je andersom ook de navigatie van Waze sneller kunt starten vanuit de Spotify-app voor iOS. Beide apps moeten daarvoor uiteraard wel geïnstalleerd zijn en bovendien moet je de accounts van beide diensten aan elkaar koppelen. De knoppen om de muziek te bedienen verschijnen dan in de Spotify-app, die je kunt openen via een Spotify-icoontje bovenin het scherm.

Volgens beide bedrijven zorgen de functies ervoor dat je minder snel bent afgeleid, omdat je minder tussen apps hoeft te wisselen. Je kunt ook zorgen dat de muziek automatisch begint af te spelen zodra je gaat navigeren. Bladeren door afspeellijsten is alleen toegestaan als je de auto aan de kant zet. De instellingen hiervoor bepaal je zelf. Vanaf vandaag is de functie wereldwijd beschikbaar in alle landen waar beide diensten beschikbaar zijn.

Bekijk ook

Niet Storen tijdens autorijden inschakelen met de Autorijden-focus

Met Niet storen tijdens het autorijden en de Autorijden-focus ga je veilig de weg op. De functie blokkeert meldingen, zodat je je ogen op de weg houdt. Lees hier hoe de functie werkt, hoe je het kunt in- en uitschakelen en welke mensen je nog wel kunnen bereiken.

In iOS 11 zal Apple ook een veiligheidsfunctie inbouwen die het autorijden met apps makkelijker moet maken. Met Niet Storen tijdens autorijden kun je zorgen dat je geen meldingen van contactpersonen krijgt tijdens het autorijden. Wel kun je navigatiesoftware gewoon blijven gebruiken, zoals we uitleggen in bovenstaande tip.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.