Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud

Beta 5 watchOS 2.2 voor Apple Watch en tvOS 9.2 voor Apple TV beschikbaar

Apple heeft vanavond de vijfde beta van watchOS 2.2 vrijgegeven. Ook van tvOS 9.2 voor de Apple TV is de vijfde beta nu beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars.

Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud
Ontwikkelaars die de betaversie van watchOS 2.2 op hun Apple Watch hebben staan, kunnen weer updaten. Apple heeft vanavond de vijfde beta van watchOS 2.2 beschikbaar gesteld, een ruime week na de vierde beta. In watchOS 2.2 is de Kaarten-app flink onder handen genomen en is het mogelijk om meerdere Apple Watches aan één iPhone te koppelen. Ook is voor de vierde generatie Apple TV de vijfde beta van tvOS 9.2 beschikbaar gesteld. Hierin is het mogelijk om apps in te delen in mappen.

Betere Kaarten-app in watchOS 2.2

De Apple Watch is dankzij watchOS 2.2 weer een stukje beter geworden. Het gaat vooral om de Kaarten-app op de Apple Watch. Nieuw in deze app is de Dichtbij-functie, waardoor je interessante locaties in jouw omgeving kunt zien. Denk aan restaurants, musea en andere nuttige plekken. Daarnaast is ook de Snelle blik van de Kaarten-app onder handen genomen. In plaats van een kaartje met je huidige locatie, vind je in de Snelle blik vier knoppen om direct te navigeren naar je werk, huis te zoeken of locaties in de buurt te bekijken. Zodra er nieuwe ontdekkingen gedaan zijn in deze vijfde beta, updaten we dit bericht.

tvOS 9.2 met apps in mappen en Bluetooth-toetsenborden

In tvOS 9.2 is het mogelijk om apps in mappen te plaatsen, waardoor het beginscherm er een stuk overzichtelijker uit komt te zien. Bovendien kun je dankzij deze versie Bluetooth-toetsenborden aansluiten, waardoor je makkelijker tekst in kunt voeren. Ook deze versie is nu dus aanbeland bij de vijfde beta.

In de vierde beta werd de Dicteren-instelling verplaatst. Bovendien was de optie ook aan te zetten op Nederlandse Apple TV’s. De functie bleek echter nog niet te werken en in de vijfde beta heeft Apple de optie voor de Nederlandse Apple TV weer uitgezet. Hierdoor kun je de Dicteren-functie niet meer aan- of uitzetten.

tvOS 9.2 beta 5 laat je niet meer Dicteren in het Nederlands.

watchOS 2.2 en tvOS 9.2 beta 5 downloaden

Ben je ontwikkelaar en wil je de vijfde beta van watchOS 2.2 downloaden, dan doe je dit vanaf je gekoppelde iPhone via de Watch-app. Tik in de Watch-app op Algemeen, gevolgd door Software-update. Let erop dat het noodzakelijk is dat de Apple Watch aan de oplader verbonden is en een batterijlading van minimaal 50% heeft.

De vijfde beta van tvOS 9.2 download je rechtstreeks via de vierde generatie Apple TV als je deze al eerder gedownload hebt. Net als voor de Apple Watch geldt dat deze alleen beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 20:24
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple tv, apple watch, dieren, watchos 2

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.