Vernieuwde Gezondheid-app van iOS 9.3.

Vijfde publieke beta van iOS 9.3 met nachtmodus vanaf nu te downloaden

Apple heeft de vijfde beta van iOS 9.3 vrijgegeven voor ontwikkelaars. In deze nieuwe beta worden bugs opgelost die nog in eerdere betaversies aanwezig waren.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwde Gezondheid-app van iOS 9.3.
De vijfde en vermoedelijk laatste beta van iOS 9.3 is beschikbaar gekomen voor ontwikkelaars. Zoals bekend bevat iOS 9.3 een hoop verbeteringen en nieuwe opties, zoals de nachtmodus, beveiligde notities en nog veel meer. iOS 9.3 komt naar verwachting na het aanstaande Apple-event beschikbaar voor iedereen.

Nachtmodus, beveiligde notities en meer in iOS 9.3.

De nachtmodus van iOS 9.3 moet het lezen van je scherm in de avonduren een stuk prettiger maken, doordat het scherm een stuk minder blauw kleurt en een gele gloed krijgt. Bovendien is het met iOS 9.3 mogelijk om je notities te beveiligen doormiddel van een toegangscode of je vingerafdruk op apparaten met een Touch ID-sensor. Maar er is nog veel meer, zoals vele verbeteringen voor het onderwijs en betere integratie van Apple Music in CarPlay-systemen.

In deze vijfde beta is de functie van de Night Shift-knop in het Bedieningspaneel iets aangepast. Tik je op het icoontje, dan krijg je de eerste keer een pop-up scherm met uitleg. In het vervolg wordt Night Shift direct geactiveerd zodra je op het icoontje getikt hebt. Voorheen kreeg je eerst een keuzemenu (rechter screenshot).

Night Shift in het Bedieningspaneel in de vijfde beta van iOS 9.3. Nachtmodus activeren op Bedieningspaneel op de iPhone.

Ook is het instellingenscherm van Night Shift wat aangepast en versimpeld. Je stelt hier de warmte van Night Shift in of stelt een tijdsschema in.

Night Shift-instelling in vijfde beta van iOS 9.3. Een Night Shift tijdsschema instellen in iOS 9.3 beta 5.

Bovendien is tot ieders vreugde de navigatiefunctie van de Apple Pencil op de iPad Pro hersteld. Hierdoor kun je weer apps openen, scrollen en meer op een iPad Pro door gebruik te maken van Apple’s slimme pen. Apple had eerder al laten weten dat de functie terug zou komen, nadat het in de eerste vier beta’s van iOS 9.3 afwezig was.

Ook is er een vervelende bug opgelost in combinatie met de Apple Watch. In de vorige beta van iOS 9.3 werden notificaties van apps van derden niet meer doorgestuurd naar de Apple Watch, zoals van WhatsApp en Facebook. Deze bug behoort met deze vijfde beta weer tot het verleden.

Updaten naar iOS 9.3 beta 5

Ben je een ontwikkelaar en heb je de eerdere iOS 9.3 beta geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9.3 beta 5 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor moet je toestel bij een ontwikkelaarsaccount geregistreerd staan. Je installeert de beta dan vanuit iTunes.

De publieke testversie van iOS 9.3 is ook beschikbaar. Je moet hiervoor lid zijn van het publieke testprogramma van Apple, waarvoor je je hier kunt aanmelden.

iOS 9.3 beta 5 is op het moment van schrijven nog maar net verschenen. Zie je de update nog niet? Probeer het dan later vandaag nog eens.

Apple bracht vanavond ook de vijfde publieke beta van OS X 10.11.4 uit, zowel voor ontwikkelaars als publieke betatesters. Ook verschenen nieuwe beta’s voor tvOS en watchOS.

Screenshots: @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 11:47
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.