watchOS 10 beta V2

watchOS 10.2 Release Candidate nu beschikbaar voor testers

De nieuwste beta van watchOS 10.2 is uit voor testers. watchOS 10.2 verschijnt later dit jaar en brengt mogelijk weer wat verbeteringen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 10.1 bracht onlangs een aantal nieuwe functies naar de Apple Watch, maar hoe zit dat met de toekomstige watchOS 10.2-update? Dat zullen we snel merken, want de nieuwste beta van watchOS 10.2 is nu beschikbaar voor testers. In dit artikel praten we je bij over de beta van watchOS 10.2 en de gedane ontdekkingen.

Nieuwste watchOS 10.2 Beta

watchOS 10.2 Release Candidate

5 december 2023 – De Release Candidate van watchOS 10.2 is nu beschikbaar voor testers. Mocht er nog iets nieuws ontdekt worden, dan werken we dit artikel bij met de nieuwste info.

watchOS 10 beta V2

watchOS 10.2 beta downloaden voor ontwikkelaars en testers

Ontwikkelaars kunnen de beta nu installeren via iPhone, die daarvoor ook bijgewerkt moet zijn naar iOS 17. Je hebt geen betaprofiel nodig om beta’s voor de iPhone en Apple Watch te installeren. In plaats zet je een schakelaar om in de instellingen om beta’s te installeren. Dit doe je voor de iPhone via Instellingen > Algemeen > Software-update en voor de Apple Watch in de Watcha-app via Mijn Watch > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

De publieke beta van watchOS 10.1 komt later beschikbaar. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het aanmelden en installeren van de publieke beta werkt. De nieuwste publieke volgt altijd een aantal dagen na de nieuwste ontwikkelaarsbeta en zijn identiek aan elkaar.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn watchOS 10.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 10.2-beta’s. watchOS 10.2 wordt in december 2023 voor iedereen met een geschikte Apple Watch uitgebracht.

  • watchOS 10.2 Release Candidate: 5 december 2023 (verschenen; buildnummer 21S364)
  • watchOS 10.2 Beta 4: 28 november 2023 (verschenen; buildnummer 21S5358a)
  • watchOS 10.2 Beta 3: 14 november 2023 (verschenen; buildnummer 21S5349e)
  • watchOS 10.2 Beta 2: 9 november 2023 (verschenen; buildnummer 21S5342e)
  • watchOS 10.2 Beta 1: 26 oktober 2023 (verschenen; buildnummer 21S6331f)
  • watchOS 10.2 definitief: december 2023 (verwacht)

Over watchOS 10.2

watchOS 10.2 wordt de tweede aanvullende update van watchOS 10. In watchOS 10 zitten al veel nieuwe functies, zoals de gewijzigde bediening, vernieuwde standaardapps, widgets door aan de Digital Crown te draaien en meer. Inmiddels heeft Apple alle beloofde functies van watchOS 10 uitgebracht, dus we verwachten dat watchOS 10.2 er vooral voor zorgt dat de versie goed samenwerkt met iOS 17.2, waar wel nieuwe functies in verwacht worden.

Wil je meer weten wat er nieuw is in watchOS 10 en wat de nieuwste functies zijn, lees dan ons overzicht.

Bekijk ook

watchOS 10 staat voor je klaar: het is tijd!

watchOS 10, de jubileum-update voor de Apple Watch, is nu te downloaden. Het is misschien wel de grootste update voor de Apple Watch ooit. Lees hier alles over de functies en verbeteringen en al het andere dat je moet weten, terwijl je watchOS 10 aan het downloaden bent.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS 17 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Is je batterij door de iOS 17 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 is verschenen. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe Apple Watch-widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update is beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.