Viaplay app in Nederland

Streamingdienst Viaplay op 1 maart gestart in Nederland: dit kost het

Er is een nieuwe streamingdienst: Viaplay start op 1 maart 2022 in Nederland. Ook de prijs is bekend: €13,99 per maand, met een tijdelijke aanbieding voor snelle beslissers. Wordt het iets voor jou?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 maart 2022: Het is zover, Viaplay is nu officieel van start gegaan. Hier kun je je aanmelden. Tot 31 juli 2022 betaal je €9,99 per maand. Daarna betaal je de reguliere prijs van €13,99 per maand. Tot 28 februari 2022 kon je je ook aanmelden voor €99,- voor het eerste jaar, maar dat is nu niet meer mogelijk als je dat niet al eerder gedaan had. Behalve bij Viaplay zelf kun je ook bij je tv-aanbieder terecht: KPN en Ziggo bieden het in hun pakketten aan.

Bekijk ook

Kan nog tot 11 maart: zo bespaar je 20% op Viaplay

Wil je de Formule 1 kijken of ben je meer geïnteresseerd in de Premier League en Bundesliga? Dan moet je Viaplay hebben! Check de actuele aanbiedingen om ViaPlay met korting te kijken via KPN, T-Mobile, Ziggo en Caiway kijken. In dit artikel leggen we uit hoe je Viaplay zo goedkoop mogelijk kunt kijken.

Zo ziet de app er uit:
Viaplay app

Na het aanmelden kun je bladeren door films en series en live sportuitzendingen kijken.

Viaplay app

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 8 december 2021.

Viaplay is de afgelopen tijd vooral bekend van wegkapen van de Formule 1-uitzendrechten en zal in 2022 een belangrijke speler op dit gebied worden. Deze streamingdienst gaat alle Formule 1-races van het nieuwe seizoen uitzenden. Veel F1-fanaten zullen een abonnement dus mogelijk overwegen. In december 2021 maakte het moederbedrijf van Viaplay, Nordic Entertainment Group, bekend dat Viaplay op 1 maart 2022 van start gaat in Nederland. Net op tijd voor de Formule 1, die eind maart begint.

Viaplay app op de iPhone in Nederland

Viaplay vanaf 1 maart in Nederland

Om Viaplay te kijken moet je de bijbehorende app gebruiken, die nu in de Nederlandse App Store beschikbaar is. De app heeft een prima ontwerp en is ook beschikbaar op de Apple TV, dus je hoeft niet ingewikkeld te doen met streamen vanaf je telefoon naar een Apple TV, HomeKit televisie of Chromecast. Het is mogelijk dat je de app via de zoekfunctie van de App Store niet kunt vinden. Via onderstaande link lukt het wel.

Viaplay aanbod
Een greep uit het (Scandinavische) aanbod.

De Apple TV-app van Viaplay heeft een vergelijkbaar ontwerp met andere streamingdiensten, zoals Videoland en Netflix. Een verschil is dat Viaplay in het menu bovenin een aparte sectie heeft voor sport, waar je onder andere live kunt kijken naar Engels en Duits voetbal. Ook kun je films huren en kopen. Volgens het moederbedrijf van Viaplay komen er Viaplay Originals, Hollywoodfilms en kinderseries. Er wordt gewerkt aan Nederlandstalige Viaplay Originals.

Viaplay app in Denemarken op de Apple TV.

De reguliere prijs van een Viaplay-abonnement is €13,99 per maand (in totaal bijna €170 euro per jaar), maar tot en met 31 juli 2022 betaal je €9,99 per maand. Daarna betaal je de reguliere prijs. Tot 28 februari 2022 kon je je ook abonneren voor €99,- voor het eerste jaar. Abonneren kan rechtstreeks via de site. Je kunt ook via een in-app aankoop betalen maar dan is het €11,99.

In Nederland kunnen klanten van Ziggo en KPN een abonnement via hun provider afnemen. Dat is niet voor alle streamingdiensten in Nederland het geval.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 01 maart: Viaplay is nu gestart, we hebben het artikel bijgewerkt.

Reacties: 46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.