Bose Speaker 500.

Bose voegt AirPlay 2 toe aan reeks slimme speakers dankzij update

Bose heeft een update uitgebracht voor haar slimme speakers, waardoor AirPlay 2 mogelijk is. Hierdoor kun je de speakers bedienen met Siri en via de Woning-app.

Al bij de aankondiging van AirPlay 2 stond Bose in het rijtje namen van speakerfabrikanten die ondersteuning zou bieden. Na die eerste aankondiging bleef het lange tijd stil, maar nu doorbreekt Bose deze stilte. Bose laat weten dat de software-update voor AirPlay 2 nu beschikbaar is voor haar reeks slimme speakers.

Bose AirPlay 2-update

De AirPlay 2 update wordt uitgerold over meerdere slimme speakers. In totaal gaat het om vier verschillende modellen die je kan gebruiken met AirPlay 2. Het gaat om de Bose Home Speaker 500, de Surround Speakers en twee modellen soundbar. De speakers zijn al een tijdje verkrijgbaar, maar dankzij de update kun je ze gebruiken met AirPlay 2.

Om de update te downloaden, gebruik je de Bose Music-app. Dankzij AirPlay 2 kun je de speakers combineren met andere AirPlay 2-speakers en zo muziek in meerdere kamers tegelijk afspelen. Via Siri op je iPhone kun je de speaker aanspreken, door bijvoorbeeld te zeggen om muziek af te spelen in je woonkamer.

Je moet hiervoor wel de speakers toevoegen aan HomeKit en de Woning-app. Ga hiervoor na het installeren van de update naar de Woning-app en voeg een accessoire toe. In onze tip lees je de verdere stappen voor het toevoegen van de speaker.

Met dank aan iCulture-lezer Stijn!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.