vBookz voor iPad leest Nederlandse boeken voor

vBookz is een applicatie waarmee je boeken kunt laten voorlezen, ook in het Nederlands. vBookz gebruikt stemmen van Acapela.

vbookzHeb je geen zin om boeken te lezen op je iPad, maar wil je liever voorgelezen worden, dan is er de applicatie vBookz voor de iPad. Voor €3,99 krijg je toegang tot duizenden boeken uit het publieke domein. Je downloadt de tekst en de iPad leest het boek voor via spraaksynthese. Bijzonder is dat 13 talen worden ondersteund, waaronder Nederlands, Deens, Tsjechisch, Grieks en nog wat andere talen. De kwaliteit van de digitale stem is vergelijkbaar met die van de Kindle – je moet er even aan wennen, maar daarna is het best te doen om een heel boek te luisteren. vBookz maakt gebruik van Acapela-stemmen.

Dergelijke voorleesboeken zijn handig om tijdens het autorijden te beluisteren en zijn ook geschikt voor slechtzienden. Ontwikkelaar Mindex meent dat de app ook geschikt is voor mensen die een vreemde taal willen leren, maar misschien is het dan toch handiger om een echt audioboek met een native speaker als voorlezer te nemen, om niet de vreemde tongval van de synthetische stem aan te leren. Je kunt tijdens het luisteren ook meteen meelezen: een cursor geeft aan waar je bent gelezen en je kunt op die manier ook even pauzeren of een stuk opnieuw laten voorlezen.

Je betaalt €3,99 voor de Amerikaanse stem en daarna nog eens €3,99 voor elke extra stem (dus bijvoorbeeld Nederlands). Helaas biedt het Belgische bedrijf Acapela in deze app geen Vlaamse stem aan.

Downloaden: vBookz (€3,99)

vbookz screenshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2010, 20:22
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.