Soulra, speakerdock voor iPhone met zonnepaneel

Eton brengt de Soulra uit, een door zonnepanelen gevoed geluidssysteem voor iPhone en iPod, zonder radio.

ETON SoulraHet bedrijf Etón Corporation levert al zo’n twintig jaar radio’s voor buitengebruik, vaak uitgerust met componenten die gericht zijn op trekkers en vakantiegangers. Hierbij kun je denken aan kortegolf-radio’s met ‘n ingebouwde zaklamp, een USB-telefoonlader en zonnepanelen. Daarnaast levert men in de VS ook radio’s met Grundig-label en met een label van American Red Cross. Ook Etón ziet mogelijkheden in de markt voor Apple-accessoires en brengt nu de Soulra uit, een met zonnepanelen gevoed geluidssysteem voor de iPhone en iPod, maar overigens zonder radio.

Het apparaat, gemaakt van aluminium met rubber afwerking, ziet eruit alsof het wel een stootje kan hebben en is met gesloten zonnepaneel ook spatwaterproof. De specificaties spreken verder over ‘full range speakers with bass boost’. Met twee ingebouwde oplaadbare lithium-ioncellen kan de Soulra ook zonder zon functioneren; daarnaast kan hij op het stopcontact aangesloten worden, via een adapter waarmee je ook de accu’s laadt. Het opladen via het stopcontact duurt ongeveer 4 uur en opladen met vol zonlicht zo’n 10 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Met volle accu’s zou er 4 uur muziek uit de Soulra komen en de geplaatste iPhone/iPod wordt dan ook nog geladen.

Er is een klein display waarop de batterijstatus op bekeken kan worden. Daarnaast beschikt het apparaat over een audio lijninvoer en een afstandbediening en er is een beschermklepje voor de iPhone aanwezig. Afmetingen zijn ongeveer 30 cm breed, 17 cm hoog en 9 cm dik en hij weegt 1,6 kilo. De prijs in Amerika is 199 dollar.

Alle specificaties en foto’s kun je bekijken op www.etonsoulra.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2010, 21:34
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen dock, muziek, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.