tvOS 10.2.2 vrijgegeven voor de Apple TV

tvOS 10.2.2 met bugfixes voor de Apple TV staat nu voor je klaar. Deze nieuwe versie voor de vierde generatie Apple TV is al getest door ontwikkelaars en is nu voor iedereen te downloaden. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

De Apple TV kan weer worden bijgewerkt naar een nieuwe versie, want Apple heeft zojuist tvOS 10.2.2 vrijgegeven. Net als in tvOS 10.2.1 worden er in deze nieuwe versies enkel bugs opgelost en wordt de beveiliging verbeterd. In dit artikel lees je alles over tvOS 10.2.2 en leggen we je uit hoe je je Apple TV bijwerkt.

Apple TV met tvOS 10 in donkere stand.

tvOS 10.2.2 voor Apple TV downloaden

De eerste beta van tvOS 10.2.2 verscheen een aantal weken geleden, maar vanaf nu kan iedereen met de vierde generatie Apple TV deze versie downloaden. tvOS 10.2.2 is dus niet beschikbaar voor oudere modellen, omdat deze niet gebruikmaken van tvOS. tvOS 10.2.2 download je rechtstreeks vanaf de vierde generatie Apple TV via Instellingen > Systeem > Software-update. Tijdens het updaten zal de Apple TV een aantal keren opnieuw opstarten.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

tvOS 10.2.2 met bugfixes

De updates voor tvOS op de Apple TV zijn verreweg de kleinste van de vier besturingssystemen iOS, macOS, watchOS en tvOS. Sinds de komst van tvOS 10 in september vorig jaar, zijn er voor Europeanen geen nieuwe grote functies bij gekomen. Alleen in Amerika is de nieuwe TV-app uitgebracht, waar gebruikers films en series van allerlei onlinediensten kunnen raadplegen. In Nederland en België is deze app nog niet beschikbaar. Het zou goed kunnen dat Apple in tvOS 10.2.2 enkele bugs opgelost heeft met betrekking tot deze app, al zijn er ook nog andere kleine bugs die in tvOS aanwezig zijn. Zo werkt het automatische toetsenbord op je iPhone en iPad lang niet altijd goed, waardoor de Apple TV vastloopt en niet meer reageert. Of Apple dit probleem in deze update opgelost heeft, is nog niet duidelijk.

Bekijk ook

Tekst invoeren op de Apple TV door je iPhone of iPad te gebruiken

Tekst invoeren op de Apple TV gaat heel eenvoudig. Als je iPhone of iPad in de buurt zijn ontvang je een melding zodra je tekst kunt invoeren. Je kunt dan de iPhone of iPad gebruiken om te typen. Handig!

Zodra er meer bekend is over de precieze inhoud van tvOS 10.2.2, werken we dit bericht bij. Apple geeft van updates van tvOS geen exacte releasenotes vrij, waardoor het nog even afwachten is wat er precies verbeterd is in deze nieuwe versie. Ondanks dat de wijzigingen niet bekend zijn, wordt aangeraden om je Apple TV altijd bij te werken naar de meest recente versie, in dit geval dus tvOS 10.2.2. Later dit jaar brengt Apple nog tvOS 11 uit voor de vierde generatie Apple TV. Meer over de functies in tvOS 11 lees je hieronder.

Bekijk ook

Nieuw in tvOS 11: automatische donkere stand, publieke beta en Amazon Prime Video

Apple besteedde tijdens de WWDC-keynote weinig aandacht aan de Apple TV, maar er komen toch wat nieuwe functies aan. Zo kun je in tvOS 11 automatisch wisselen naar de donkere weergave en komt er een publieke beta aan.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.