Apple TV met tvOS

tvOS 10.2.1 beta 5 nu beschikbaar voor ontwikkelaars met Apple TV

Apple heeft tvOS 10.2.1 beta 5 uitgebracht, waarin opnieuw bugs en problemen worden opgelost. De publieke release komt nu steeds dichterbij.

Er is weer een nieuwe beta verschenen. Ontwikkelaars kunnen met beta 5 van tvOS 10.2.1 aan de slag op hun Apple TV. De beta richt zich vooral op het oplossen van fouten en het verbeteren van de beveiliging, in aanloop naar de veel grotere update tvOS 11.

We zitten nu een maand voor WWDC 2017, het moment waarop de eerste beta van tvOS 11 wordt onthuld. Vanaf dat moment kunnen ontwikkelaars er ook mee gaan testen. Maar eerst moet nog even tvOS 10.2.1 de deur uit en daar helpt deze nieuwe beta aan mee.

tvOS 10.1

tvOS 10.2.1 beta 5

Voor de vierde generatie Apple TV is tvOS 10.2.1 in ontwikkeling. Deze versie moet ook bugs en problemen oplossen, al geeft Apple daar geen opheldering over. Eén probleem kennen we in ieder geval wel: momenteel zit er een bug in tvOS waardoor mapjes donkerder weergegeven worden, net als bij het updaten van een tvOS-app. Ook heeft het automatische toetsenbord nog wat problemen, waardoor de Apple TV vastloopt bij het eerste gebruik.

Of Apple deze bugs met ingang van tvOS 10.2.1 daadwerkelijk verholpen heeft, weten we over enkele weken. Voor nu kunnen alleen ontwikkelaars de vijfde beta van tvOS 10.2.1 downloaden. Deze update komt niet voor publieke testers beschikbaar en verschijnt waarschijnlijk tegelijk met iOS 10.3.2, watchOS 3.2.2 en macOS Sierra 10.12.5 voor het grote publiek.

tvOS 10.2.1 volgt op de recente release van tvOS 10.2, waarin Apple een nieuwe snelle scrollmethode toevoegde. Ook zaten er verbeteringen voor de SDK in en bovendien bracht Apple onlangs nog een update voor de Apple TV Remote-app uit.

De nieuwste beta is nog niet beschikbaar op de ontwikkelaarssite van Apple, maar als je ontwikkelaar bent weet het te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2017, 19:23
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, beta, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.