PowerUp is een MacBook-oplader met meer poorten

De PowerUp is een oplader voor je MacBook Pro, die 3 extra USB-poorten aan de zijkant heeft. Zo kun je ook nog wat andere dingen aansluiten.

Apple’s MacBooks met USB-C-poorten roepen toch nog steeds ongemakkelijke gevoelens op bij sommige mensen. Hoe ga je al je randapparatuur erop aansluiten? De PowerUp is een USB-C-lader voor je MacBook, die de meest dringende aansluitproblemen oplost.


PowerUp USB-C lader

PowerUp: meer poorten in je MacBook-oplader

De PowerUp wordt gemaakt door Homey Lab en is momenteel een project op Indiegogo. In feite is dit een soortgelijk blokje als de MagSafe, maar met een USB-C-kabel. Er zitten drie normale USB-A-poorten op zodat je makkelijk allerlei apparaten kunt aansluiten. Dat scheelt weer de aanschaf van USB-C-dongles.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

PowerUp is vooral bedoeld als oplader, maar je kunt het ook op allerlei andere manieren gebruiken om dingen aan te sluiten. Het blokje heeft een output van 72 Watt en is geschikt voor de 12-inch MacBook en de 13-inch MacBook Pro. Voor de grotere 15-inch MacBook Pro is het minder geschikt omdat die met een 87 Watt-adapter werkt.

PowerUp voor MacBook, opgerold

Zelfde prijs als Apple’s adapter
Homey Lab is een nieuwe partij en heeft nog niet eerder producten op de markt gebracht. Denk dus goed na voordat je je geld erin steekt. De Indiegogo-investering voor de PowerUp is in ieder geval wat aan de hoge kant: $79. Dat is dezelfde prijs die Apple (in de VS) voor een losse MacBook-adapter vraagt, maar die heeft geen extra poorten en de PowerUp wel.

PowerUp voor MacBook, op een bureau

Vanaf juli kan de PowerUp bij je bezorgd worden, als alles goed gaat met het crowdfunding-project.

PowerUp voor MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.