A11 chip

‘TSMC is enige leverancier van A11-chip in de iPhone 8’

Apple wil de A11-chip voor de iPhone 8 exclusief via TSMC laten maken. De fabrikant gaat al beginnen met de testproductie, aldus geruchten.

2017 lijkt nog er ver weg, maar Apple is ongetwijfeld nu al voorbereidingen aan het treffen voor het jubileummodel. Op de tiende verjaardag van de iPhone kan bij TSMC in ieder geval de vlag uit, want volgens geruchten zijn zij de enige fabrikant die de A11-chip voor de iPhone 8 mogen leveren. Het zou gaan om een exclusief contract.

A11 chip

‘TSMC maakt de A11-chip’

Dit wordt beweerd door de Chineestalige site Economic Daily News (EDN). TSMC zal een 10 nanometer FinFET-proces gebruiken om de A11-chip te fabriceren. Op een recente bijeenkomst van investeerders heeft TSMC CEO Mark Liu aangegeven dat ze het 10 nanometer-proces goed in de vingers hebben, waardoor de productie voldoende bruikbare chips oplevert. Drie nieuwe producten zijn al klaar voor productie: het design van deze chips is definitief en de mallen zijn gemaakt om de productie te starten. Wel zullen ze de komende maanden nog kleine aanpassingen doen, terwijl de testproductie draait.

TSMC zou al sinds mei 2016 bezig zijn met de voorbereidingen voor Apple’s A11-processor. Momenteel is TSMC de enige producent van de A10-chip, die in de iPhone 7-serie zal worden verwerkt. Dat Apple opnieuw voor deze fabrikant heeft gekozen zou te maken hebben met hun geavanceerde technieken, waardoor ze chips met hoge datadoorvoer en laag energieverbruik kunnen maken. Voor iPhone-gebruikers kan het ook goed nieuws zijn dat TSMC de fabrikant is, want daardoor ontstaat er geen angst meer dat je een ‘mindere’ chip hebt zoals bij de iPhone 6s het geval was. De A9-chips in de iPhone 6s zijn gemaakt door TSMC en Samsung.

iPhone 8 concept edge-to-edge

Redesign voor iPhone 8
Of de iPhone van 2017 daadwerkelijk nummer 8 krijgt, is nog de vraag. Wel zijn er al maanden geruchten dat er in 2017 een flinke redesign aankomt, met een glazen behuizing en een OLED-scherm dat om de rand krult. De afbeelding hierboven is slechts een concept. Het toekomstige toestel zou geen fysieke Touch ID-sensor meer hebben, maar Apple zou deze willen verwerken achter de glasplaat. Dat geldt ook voor de frontcamera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2016, 12:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.