Apple-CarPlay-Toyota

Toyota gaat voorlopig geen CarPlay aanbieden

Toyota gaat voorlopig geen auto's met CarPlay uitbrengen, ook al waren ze partner van het eerste uur. Toyota kiest voor het eigen systeem.

Toyota was een van de eerste autofabrikanten die aankondigde dat ze met CarPlay meedoen. Maar voorlopig komen er geen Toyota’s op de weg die standaard met CarPlay werken. De Japanse autofabrikant is van plan om voorlopig alleen het in eigen huis ontwikkelde infotainmentsysteem aan te gaan bieden. “We zullen uiteindelijk allemaal [met CarPlay of Android Auto] zitten opgescheept, maar voor dit moment geven we de voorkeur aan ons eigen, gesloten platform voor dergelijke functies”, zei Toyota-woordvoerder John Hanson tegen de New York Times.

Apple-CarPlay-Toyota

Hanson’s opmerkingen hebben alleen betrekking op de Amerikaanse markt. Dat voorspelt weinig goeds voor de Europese markt, waar de uitrol van Siri (en van CarPlay) nog minder ver is gevorderd. Andere autofabrikanten die CarPlay vanaf het prille begin hebben gesteund, komen wat sneller over de brug. Ferrari was een van de automerken die ondersteuning aankondigde. Zij leverden in september 2014 al de eerste modellen af bij klanten.

Lees ook: Dossier CarPlay

Volvo en Mercedes lieten een jaar geleden al de eerste modellen zien op de autoshow van Geneve. En de Amerikaanse autofabrikant Ford heeft klanten beloofd dat zowel CarPlay als Android Auto ondersteund zal worden. Voor het einde van 2016 zullen alle Ford-modellen die in de VS worden verkocht, geleverd worden met het nieuwe infotainmentsysteem. “We willen niet dat mensen een auto moeten kiezen op basis van de telefoon die ze gebruiken”, aldus een topman van Ford. Zijn bedrijf wil alle klanten en alle toestellen ondersteunen.

Ook Europa’s grootste autofabrikant, de Volkswagen-groep, gaat beide systemen ondersteunen, plus het eigen systeem MirrorLink. Toch komt CarPlay maar langzaam op gang, sinds Apple het begin vorig jaar aankondigde. Het systeem was eerder al aangekondigd onder de naam iOS in the Car, maar dat klonk waarschijnlijk wat te technisch. De trage start heeft ermee te maken dat autofabrikanten al jaren vooruit werken aan nieuwe modellen. Zelf steekt Apple er dan ook nog niet zoveel moeite in. De enige update die binnenkort komt is ondersteuning voor draadloze CarPlay in iOS 8.3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 10:53
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, carplay, toyota

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.