Apple Datacenter

Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierland en Denemarken

Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierland en Denemarken, zo werd vandaag bekend. De nieuwe Apple datacenters kosten Apple 1,7 miljard euro.

Apple DatacenterApple investeert 1,7 miljard euro in de bouw van twee nieuwe datacenters in Denemarken en Ierland. Dit heeft Apple vandaag bekendgemaakt in een persbericht. De datacenters worden door Apple gebruik voor de ondersteuning van iTunes, de App Store, iMessage, Apple Maps en Siri. De twee locaties maken volledig gebruik van hernieuwbare energie.

De twee nieuwe datacenters zijn volgens Apple de meest milieubewuste locaties tot nu toe. Er wordt samengewerkt met lokale bedrijven om energie te winnen met onder andere windmolens.

Het Ierse datacenter komt te staan in Athenry, op een locatie waar vroeger uitheemse bomen werden gekweekt voor de verkoop. Apple zegt daarom inheemse bomen te planten in het Derrydonnell-bos. De Deense locatie is in Viborg, vlakbij een grote, elektrische installatie (onderstation) waarvan de generatoren worden gebruikt. Warmte gegenereerd door het Deense datacentrum wordt gebruikt voor de stadsverwarming van Viborg.

Beide nieuwe locaties worden 165.000 vierkante meter groot en worden naar verwachting in 2017 door Apple gebruikt.

Er waren lange tijd geruchten over een Apple-datacenter in de Groningse Eemshaven. Deze berichten bleken uiteindelijk niet te kloppen: het was niet Apple, maar Google die daar een datacenter besloot te bouwen.

In september 2014 was er ophef over de staatssteun die Ierland bood aan Apple, waardoor er zo min mogelijk belasting betaald zou worden. In ruil daarvoor had Apple beloofd om werkgelegenheid in Ierland te creëren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 10:08
Categorie Apple
Onderwerpen datacenter, ierland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.