reclamespot-martin-scorsese

Nieuwe reclamespot ‘Maak een film met de iPad’

Apple heeft een nieuwe reclamespot uitgebracht, waarin je ziet hoe je met de iPad Air 2 een film maakt. Ingesproken door Martin Scorsese en met een heel bewuste timing: vlak voor de Oscar-uitreiking.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Op de dag van de jaarlijkse Oscar-uitreikingen komt Apple met een wel heel toepasselijke reclamespot voor de iPad Air 2. De video is ingesproken door de wereldberoemde filmregisseur Martin Scorsese en er hoort een website bij die uitlegt hoe je met de iPad mooie films kunt maken. Het bijzondere van deze reclamespot is trouwens dat Scorsese de tekst al veel eerder heeft ingesproken: het gaat om fragmenten uit de speech die hij in 2014 hield aan de NYU Tisch School of the Arts.

reclamespot-martin-scorsese

Zelf heeft Scorsese voor zijn meesterwerken geen iPads gebruikt, maar op de website die Apple heeft ingericht kun je wel filmpjes zien die daadwerkelijk zijn gefilmd met Apple’s tablet. Ook kregen ze nabewerking met iPad-apps. Apps die we zien zijn onder andere Final Draft (voor het schrijven van een scenario), GarageBand (voor de achtergrondmuziek) en VideoGrade (voor de juiste kleureffecten).

De reclamespot zelf is (heel toepasselijk) ook met een iPad Air 2 gefilmd.

Apple speelt nogal op de actualiteit in. Op de dag dat de Grammy’s werden uitgereikt bracht Apple een reclamespot uit die op het maken van muziek was gericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 13:57
Categorie Apple
Onderwerp reclamespot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.