In de toekomst bedien je de Apple Watch met handgebaren

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je met handbewegingen en handgebaren allerlei acties kunt uitvoeren. Je zou zelfs teksten kunnen dicteren.

Een nieuw gepubliceerd Apple-patent beschrijft hoe je je Apple Watch zou kunnen gebruiken voor het bedienen van de Apple Watch. Je zou er zelfs gebarentaal mee kunnen gebruiken, zo suggereert het patent.

Apple Watch klok

Apple Watch bedienen met handgebaren

Er zijn al wel mensen die de bewegingssensoren in de Apple Watch op een slimme manier hebben gebruikt. Zo was er iemand die een drone bestuurde door met z’n armen te zwaaien. Daarbij werd gebruik gemaakt van een Apple Watch. Het patent laat zien dat Apple zelf ook wel mogelijkheden ziet in deze vorm van bediening. Je zou bijvoorbeeld je duim en pink in een ‘bel me’-gebaar kunnen houden, om te gaan bellen. Ook wijzen en zwaaien zijn gebaren die in de toekomst een bepaalde actie teweeg kunnen brengen.

Apple patent voor Apple Watch met handbewegingen

Handbewegingen zijn soms… handiger

Nu moet je de Apple Watch nog bedienen via het scherm en dat kan een priegelige ervaring zijn. Het kan soms handiger zijn om een handbeweging te maken in situaties waarbij je niet kunt spreken. Zeker bij mensen met een handicap kan dat een uitkomst bieden. Stel dat je bijvoorbeeld met gebarentaal een tekst kunt invoeren? Dat zou ideaal zijn voor mensen die niet kunnen spreken.

Handgebaren Apple Watch

Het patent beschrijft hoe een apparaat de handgebaren van een gebruiker detecteert en omzet naar acties. Daarbij kun je handen, armen, pols en vingers gebruiken. Een paar voorbeelden: met je handpalm omlaag op- en neerbewegen kan ervoor zorgen dat je een binnenkomend gesprek afwijst. Door je hand omhoog te bewegen voer je het speakervolume op. En door met je hand een bladerbeweging te maken sla je de pagina’s van een digitaal boek om. Hiervoor moeten wel diverse sensoren in het horloge aanwezig zijn, om de handgebaren te kunnen meten en interpreteren.

Voor de eerste toepassingen zullen we misschien wel tot watchOS 3.0 of watchOS 4.0 moeten wachten. Apple bracht twee weken geleden watchOS 2.2 uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2016, 15:10
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.