Drone besturen met Apple Watch

Onderzoekers besturen drone met een Apple Watch

Een onderzoeksteam heeft software ontwikkeld om drones met handgebaren en een Apple Watch te bedienen. Het werkt met een gangbare Parrot Drone 3.0.

Het lijkt magie, maar het kan echt: door met je handen te zwaaien kun je een drone besturen. Je moet dan wel een Apple Watch om je pols hebben. Een onderzoeksgroep uit Taiwan heeft een manier bedacht om science fiction tot leven te laten komen. Het onderzoeksteam van PVD+ maakte software waarmee de Apple Watch een soort afstandsbediening voor drones wordt. De software is ook geschikt lampen en robots te bedienen met handgebaren.


Drone besturen met Apple Watch

Drone besturen met Apple Watch

Het duurde 18 maanden om het idee werkend te krijgen en de software te maken. Helaas kun je het niet zomaar downloaden, omdat de software zich nog in een pril stadium bevindt. Het is nu bijvoorbeeld nog erg gevoelig voor windvlagen. PVD+ wil een patent aanvragen op de software, die ze Dong noemen.

PVD+ werd in 2013 opgericht door Mark Ven, een student civiele techniek aan de National Chung Hsing University. Hij stapte samen met professor Yang Ming-der en drie andere groepsleden in het avontuur om de software te maken. In de video is te zien hoe Ven met simpele armgebaren een Parrot Drone 3.0 laat rondvliegen. De besturing is daardoor veel intuïtiever dan met controllers. Ook heeft het team een bal gemaakt die op afstand te bedienen is en lijkt op de BB-8 Droid uit Star Wars.

Ven en zijn team hebben ook een oplossing bedacht om Philips Hue-lampen te bedienen en van kleur te laten veranderen door een letter in de lucht te tekenen. Klap je twee keer, dan gaan de lampen aan en schrijf je een R in de lucht, dan kleuren de lampen rood. Nogmaals twee maal klappen en de lampen gaan weer uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2016, 10:23
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, drone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.