The Archive nieuwe plain tekst editor

Met The Archive maak je makkelijk notities op de Mac

The Archive is een notitie-app voor platte tekst, waarbij je wel opmaakmogelijkheden hebt. Ook kun je de notities opslaan in Dropbox of iCloud, waardoor deze op al je apparaten te openen zijn.

The Archive

Vorige week schreven we op iCulture over Textor, een app waarmee je tekst zonder opmaak kunt bekijken op je iPhone. Zoek je iets soortgelijks voor de Mac, dan is The Archive misschien een optie. Deze app moet het makkelijker maken om snel notities te maken. Er is wel een verschil: je hebt meerdere mogelijkheden om de editor naar eigen smaak aan te passen en ook de opmaak van de tekst is mogelijk, zoals het lettertype en de tekstgrootte.


The Archive nieuwe plain tekst editor

Cursief en vet
In The Archiver kun je het thema van de app aanpassen waarin je werkt. Standaard is de kleur van de app beige, maar je kunt ook instellen dat dit wit of donkergrijs is. Soms kan het handig zijn om bepaalde stukken tekst cursief of vetgedrukt te maken in notities. Dit kan ook in The Archive, namelijk met een Markdown-achtige opmaak. Door de tekst tussen twee lage streepjes te plaatsen, wordt het cursief en wanneer je de tekst tussen twee sterretjes plaatst krijg je vetgedrukte tekst. Dit is bijvoorbeeld handig om tussenkopjes aan de tekst toe te voegen.

The Archive nieuwe plain tekst editor

Zoekbalk
Bovenin de app vind je een zoekbalk die het mogelijk maakt om in alle notities te zoeken. Je kunt zoeken op bestandsnaam, maar ook op de tekst in het artikel. Hierdoor vind je alle notities over een bepaald onderwerp in één keer.

De zoekbalk heeft nog een functie. Je kunt er namelijk nieuwe notities mee aanmaken. Daarvoor tik je de titel van de nieuwe notitie in de zoekbalk in en druk je op Enter. Deze nieuwe notitie wordt direct opgeslagen op een locatie van jouw keuze.

The Archive nieuwe plain tekst editor

The Archive biedt verder de mogelijkheid om de notities in Dropbox of iCoud op te slaan. Op deze manier kun je deze makkelijk op al je apparaten openen. Ook worden de notities tijdens het bewerken automatisch opgeslagen, waardoor je geen tekst kwijt raakt.

The Archive is hier te downloaden en niet in de Mac App Store. De app kost eenmalig €20, maar er is wel een gratis proefperiode van 60 dagen om te kijken of de app bevalt voordat je hem aanschaft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 maart 2018 om 15:30
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.