macOS High Sierra met externe GPU

Gelekte releasenotes verklappen nieuwe functies macOS 10.13.4, maar één functie ontbreekt

Apple lijkt per ongeluk de releasenotes van macOS High Sierra 10.13.4 gelekt te hebben. Deze releasenotes maken melding van enkele nieuwe functies, maar gek genoeg wordt Berichten in iCloud niet vermeld.

Gisteren bracht Apple de zesde macOS High Sierra 10.13.4 beta uit en vermeldde daarbij in de meeste gevallen de vrij standaard releasenotes. Maar bij zowel de Franse als Duitse versie staan de volledige releasenotes vermeld. Zo weten we wat we precies van deze versie kunnen verwachten, maar één langverwachte functie is niet in de releasenotes te vinden. Het gaat om Berichten in iCloud, de optie die al in een veel eerdere versie beschikbaar had moeten komen.

macOS High Sierra 10.13.4 releasenotes gelekt

Hoewel de beta van macOS High Sierra 10.13.4 al een tijdje loopt, weten we nog niet welke nieuwe functies er precies in zitten. Apple weet bij het uitkomen van de volledige releasenotes gebruikers vaak te verrassen met nog niet eerder genoemde nieuwe functies of bugfixes. Ook deze keer is dat het geval, want de releasenotes maakt melding van enkele nieuwe mogelijkheden voor onder andere Safari. Zo is er een toetsenbordkoppeling toegevoegd waardoor je het meest rechtse tabblad in Safari kunt openen (via Command + 9). Ook kun je Safari-bookmarks sorteren op naam of link door met de rechtermuisknop erop te klikken en te kiezen voor Sort by.

Bovendien is er in deze versie ondersteuning toegevoegd voor Business Chat in Amerika en Canada, waardoor iMessage-gebruikers met enkele bedrijven kunnen chatten voor de nodige support. Apple voegt in deze update ook de mogelijkheid toe om externe grafische processors aan te sluiten, zoals eerder al aangekondigd werd.

Maar waar is iMessage in iCloud?
In het lijstje worden in totaal negen punten uitgelicht, maar iMessage in iCloud wordt gek genoeg niet vermeld. Dit is één van de weinige echte nieuwe bruikbare functies in zowel iOS 11.3 als macOS High Sierra 10.13.4. Dankzij iMessage in iCloud worden al je berichten en foto’s bewaard in iCloud, in plaats van op het toestel zelf. Dit bespaart ruimte en maakt ook je reservekopieën kleiner. Apple zou deze functie oorspronkelijk al bij de komst van iOS 11 en macOS High Sierra beschikbaar stellen, maar werd op het laatste moment uitgesteld.

Moeten we ons nu zorgen gaan maken dat iMessage in iCloud weer vertraging oploopt? Waarschijnlijk niet. In de meest recente beta is de functie nog gewoon beschikbaar. Hoogstwaarschijnlijk zijn de releasenotes zoals deze nu bij Frans en Duitse gebruikers te zien waren niet definitief. Apple kan de releasenotes altijd nog aanpassen voordat de definitieve versie van macOS High Sierra 10.13.4 verschijnt. Dit zal waarschijnlijk volgende week zijn, rond Apple’s educatieve event van 27 maart.

Hieronder vind je de volledige (vertaalde) releasenotes van de meest recente beta:

macOS High Sierra 10.13.4 improves the stability, performance and security of your Mac. This update is recommended to all users.

This update:

  • Adds support for Business Chat in Messages in the United States and Canada.
  • Adds support for external graphics processors (eGPU).
  • Resolves a graphical corruption issue that affected some apps on iMac Pro.
  • Adds keyboard shortcut to let you move to the rightmost open tab by pressing Command + 9 in Safari.
  • Sort Safari bookmarks by name or URL by right-clicking and choosing ‘Sort By’.
  • Fixes a bug that may prevent links from appearing in Messages.
  • Improves the protection of confidential data by automatically filling in usernames and passwords fields in web forms only when they are selected in Safari
  • Displays warnings in the Safari Smart Search Field when interacting with forms that require credit card data or passwords on unencrypted web pages
  • Displays additional information describing how your personal data is used by certain features

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2018, 15:42
Via Via 9to5Mac
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos high sierra
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.13 High Sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.