Telegram-tips

Nu beschikbaar: Telegram Premium is een betaald abonnement met extra functies

De berichtenapp Telegram heeft nu een betaald Premium-abonnement, met onder andere stickers en een profiel-editor. Voor een vast bedrag per maand krijg je meer dan 10 exclusieve functies. De Premium-versie lekte eerder al uit, maar is nu voor iedereen beschikbaar. Lees hier welke functies je krijgt en wat de prijs van Telegram Premium is.

Na de aankondiging van de Telegram CEO afgelopen week, is Telegram Premium nu beschikbaar in de app. In de nieuwste versie van de app kun je je via de instellingen abonneren voor €5,49 per maand. De betaalde dienst werd vandaag officieel uit de doeken gedaan, samen met de mijlpaal van 700 miljoen gebruikers. De betaling loopt via Apple’s betaalsysteem in de App Store. Met Telegram Premium krijg je meer dan 10 exclusieve functies en verbeteringen.

Telegram Premium nu beschikbaar

Al eerder lekte er uit welke functies je bij Telegram Premium krijgt, maar nu de dienst officieel live is, is ook de volledige lijst met extra mogelijkheden bekend. Dit krijg je bij Telegram Premium:

  • Verdubbelde limieten: 1000 kanalen, 20 mappen, 10 vastgezette chats, 20 publieke links, 4 accounts en meer.
  • Uploadgrootte van bestanden van 4GB. Gebruikers die geen Premium hebben kunnen ze wel downloaden.
  • Snellere downloadsnelheid.
  • Spraak omzetten naar tekst.
  • Geen reclame in publieke kanalen.
  • Extra geanimeerde reacties op berichten.
  • Premium-stickers.
  • Geavanceerder chatbeheer, met onder andere een instelbare standaardmap en automatisch archiveren.
  • Profielbagdge die aangeeft dat je Premium gebruiker bent.
  • Geanimeerde profielfoto’s.
  • Nieuwe Telegram-appiconen.

Telegram Premium functies.

Abonneren kan dus gewoon rechtstreeks via de Telegram-app en kost €5,49 per maand. Wil je meer weten over de nieuwe functies, check dan de instellingen in de app of het uitgebreide blogbericht van Telegram zelf. Telegram behoudt ook gewoon alle bestaande functies voor gratis gebruikers.

Nieuwe inkomstenbronnen
Net als veel andere bedrijven wil Telegram wil met de betaalde functies extra inkomsten binnenhalen. Het is al mogelijk om losse aankopen te doen in de app, maar een abonnement levert een vaste en zekere stroom inkomsten op. Het is mede de reden waarom Apple steeds meer inzet op diensten: in plaats van grote pieken als er weer een nieuwe iPhone verschijnt kan Apple tegenwoordig rekenen op een vaste inkomstenstroom: uit de afgelopen kwartaalcijfers blijkt dat het gaat om $19,8 miljard per kwartaal en dit is een bedrag dat gestaag stijgt. Tegelijk probeert Apple ook appontwikkelaars over te halen om een abonnementenmodel in te voeren, voor een tweede continue inkomstenstroom. Apple krijgt er 15% tot 30% van, afhankelijk van de tijdsduur dat het abonnement al loopt.

Telegram Premium: Meer opties

Telegram is nu dus ook overstag, met bijvoorbeeld Premium stickers die je alleen te zien krijgt als je betalend abonnee bent. De app heeft al heel veel features in vergelijking met WhatsApp, waaronder opties om het uiterlijk van de app naar jouw voorkeuren aan te passen, maar weet toch nog steeds niet de meerderheid van de gebruikers naar zich toe te trekken. Betalen voor WhatsApp is iets wat regelmatig weer eens opduikt, maar tot nu toe gaat het dan vooral om functies voor zakelijke gebruikers.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 20 juni: Telegram Premium is nu beschikbaar en het artikel is hiervoor bijgewerkt.
  • 2022 - 08 juni: Meer details bekend over prijs en functies.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.