Swift code programmeren

Swift Algorithms maken het programmeren nog makkelijker

Apple's open source programmeertaal heeft uitbreiding gekregen. Met Swift Algorithms kun je veel voorkomende bewerkingen makkelijker toevoegen, waardoor de kans op fouten kleiner wordt.

Algoritmes voor Swift

De uitbreiding werd aangekondigd in een blogposting op de website Swift.org. Met de algoritmes kunnen ontwikkelaars makkelijker code schrijven en verbeteren. Ook kunnen apps er sneller door worden. Nate Cook, ‘bibliothecaris’ voor Swift-standaarden bij Apple, hoopt dat ontwikkelaars de nieuwe algoritmes gaan gebruiken om hun code te corrigeren. Het pakket bestaat uit allerlei algemene algoritmes die je vaak ook in andere populaire programmeertalen vindt. Ontwikkelaars kunnen ze overnemen, om te zorgen dat hun code beter klopt en betere performance heeft. Je kunt met willekeurige voorbeelden aan de slag, om te kijken hoe het werkt.


Zo is er bijvoorbeeld een algoritme die een lijst met namen in groepen verdeeld, gebaseerd op beginletter. Een lijst met de namen Cassie, Chloe, Jasmine, Jordan en Taylor zal van Cassie en Chloe een aparte groep worden gemaakt en dat zelfde geldt ook voor Jasmine en Jordan. Je kunt dit uiteraard zelf programmeren, maar het is handig als Apple het al gedaan heeft.

Als je wilt kun je meehelpen om nog meer algoritmes te ontwikkelen, maar ze moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Zo mogen het geen pragmatische oplossingen zijn voor klassieke algoritmen die al veel worden gebruikt. Denk daarbij aan quicksort en merge sort. Ook zijn algoritmes voor niet-lineaire datastructuren uitgesloten. De algoritmes moeten de leesbaarheid vergroten, gangbaar zijn en aansluiten op bestaande abstracties.

Swift leren

Je kunt de Swift Algorithms-pagina op de Swift-website bekijken, in de library op GitHub duiken of actief worden in het Swift Algorithms-forum.

Meer over Swift lees je op onze uitlegpagina. Of bekijk met welke apps kinderen leren programmeren!

Bekijk ook

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Willen jouw kinderen zelf leren programmeren? Begin dan op de iPad! iCulture heeft 11 iOS-apps uitgekozen waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren, zodat ze games en animaties leren maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.