Linkpack-appicoon.

Review: Linkpack zet snel linkjes in Dropbox-mappen

Lees je gedurende de dag een hoop lange internetartikelen en wil je deze op een centrale plek bij elkaar bewaren om later nog eens te bekijken, dan is Linkpack een geschikte app. In de app voeg je eenvoudig links toe aan je Dropbox-account die je ook nog eens kunt onderverdelen in aparte mappen.

Linkpack-appicoon.Als je verschillende sites bezoekt en gedurende de dag een hele hoop interessante artikelen tegenkomt, kan het wel eens een hele klus zijn om alles bij te houden. Linkpack maakt het makkelijker om links bij elkaar op te slaan, zodat alles netjes geordend en up-to-date blijft. Dankzij aparte mappen kun je het zelf sorteren en één complete collectie aan links met de buitenwereld delen.

Linkpack: links opslaan in Dropbox

Om Linkpack te kunnen gebruiken is wel een actief Dropbox-account nodig. Mocht je deze nog niet hebben, dan is dat nog geen probleem. Iedereen kan gratis een eigen Dropbox-account openen en het koppelen met Linkpack is een fluitje van een cent. Linkpack maakt in Dropbox een eigen mapje aan, waarin alle links opgeslagen worden.

Het opslaan van een link in je Linkpack-map in Dropbox gaat heel eenvoudig. Je kunt links vanuit heel veel verschillende apps opslaan in Linkpack. De enige eis waaraan de apps moeten voldoen, is dat ze het standaard iOS-extensie scherm moeten ondersteunen. Deze vind je meestal onder de bekende delen-knop. Door de Linkpack-extensie toe te voegen, worden links automatisch in Dropbox opgeslagen. Aangezien Dropbox op bijna elk apparaat beschikbaar is, kun je al je opgeslagen links overal vinden en openen.

Links ordenen in mappen

Waar Linkpack in uitblinkt, is het onderverdelen in mapjes. Deze mappen worden, hoe toepasselijk, linkpacks genoemd. Maak bijvoorbeeld linkpacks aan over verschillende onderwerpen. Volg je bijvoorbeeld veel Apple-nieuws, dan kun je alle interessante artikelen over Apple bij elkaar in een linkpack plaatsen. Of je sorteert het per website, mocht je veel verschillende websites willen volgen. Linkpack is daardoor ideaal als hulpmiddel om een overzicht te bewaren tussen allerlei interessante artikelen en websites.

Maak in Linkpack zelf categorieën aan. Je opgeslagen artikelen bekijken in Linkpack.

Heb je een mooie collectie aan interessante artikelen bij elkaar gevonden, dan kun je deze ook nog eens eenvoudig delen via een enkele link. Linkpack zet alle opgeslagen artikelen bij elkaar en plaatst deze op één enkele pagina, zoals in dit voorbeeld. Vanuit die pagina zijn alle links eenvoudig te bereiken en verder te delen via Twitter of Facebook. Je kunt deze pagina zelfs embedden op je eigen website. Een handig voordeel hiervan, is dat de link om jouw collectie te delen blijft bestaan. Je kunt er dus ongelimiteerd artikelen bij voegen en uithalen, zonder dat je anderen telkens een nieuwe verzamellink moet toesturen.

Artikelen lezen gaat ook via de Linkpack-app en werk erg prettig. De artikelen worden op een normale manier geopend, net als dat je ze in Safari zou bekijken. Onderin vind je een soort horizontale scrollbalk die aangeeft hoever je in het artikel bent. Ook wordt rechtsonder in beeld aangegeven hoelang je er ongeveer over doet om een artikel te lezen. Zo zou je met onze iPad Pro-review ongeveer 23 minuten bezig zijn.

Links opslaan in Linkpack. Een artikel lezen via Linkpack.

Linkpack is volledig gratis te gebruiken, maar voor €1,99 kun je ook extra functies ontgrendelen. Zo voeg je daarmee de Reading Progress-functie toe, waarmee opgeslagen wordt hoe ver je bent met het lezen van een artikel. Ook wordt er een mogelijkheid toegevoegd om artikelen te laten voorlezen, maar dit werkt alleen in het Engels. Maak je gebruik van Google Chrome op de desktop, dan is er ook nog een Chrome-extensie van Linkpack. Wel is het jammer dat Linkpack alleen beschikbaar is voor de iPhone en niet geoptimaliseerd is voor de iPad.

Conclusie Linkpack review

Linkpack is een handige app en het proberen waard voor mensen die graag veel artikelen willen lezen en deze op verschillende plekken beschikbaar willen hebben. De app sorteert de verschillende links in allerlei mappen die je zelf aan kunt maken. Zo’n collectie van links deel je ook snel met anderen via een aparte webpagina en de weergave om artikelen te lezen is mooi en clean, zodat de content van het artikel centraal staat. Wel is het jammer dat de app alleen beschikbaar is voor de iPhone, waardoor je niet op een iPad interessante artikelen toe kan voegen aan Linkpack, terwijl het grotere scherm van de iPad juist ideaal is om uitgebreide artikelen op te lezen.

Pluspunten

  • Snel en eenvoudig links opslaan in Dropbox
  • Links onderverdelen in aparte categorieën
  • Een collectie van links delen met de buitenwereld

Minpunten

  • Geen iPad-versie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2016, 15:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, lezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.