Spotify-app met nieuwe tabbalk.

Spotify’s nieuwe design is er nu voor (bijna) iedereen

Spotify's nieuwe design voor de iOS-app is nu voor (bijna) iedereen beschikbaar en vervangt het vertrouwde hamburgermenu in de app.

Spotify-app met nieuwe tabbalk.

Spotify begon afgelopen mei al met het vervangen van het bekende hamburgermenu. In plaats daarvan kreeg de app een standaard knoppenbalk onderin het scherm. Het probleem was alleen dat lang niet iedereen ‘m te zien kreeg. Bij veel Nederlandse gebruikers was de afgelopen maanden nog gewoon de hamburger te zien. Dat lijkt nu te gaan veranderen, want steeds meer mensen melden dat ze het nieuwe design te zien krijgen. Maar je moet er wel iets voor doen…

Van hamburger naar tabbalk

Spotify was één van de bekendste apps die nog gebruik maakte van het hamburgermenu, waarbij de menu-opties in een zijbalk in beeld kwamen. Gisteren verscheen een update van de Spotify-app die op het eerste gezicht niet zoveel verbeteringen bevat (tenzij je Tsjechisch spreekt). Als je de app geforceerd stopt en weer opstart, zie je het nieuwe design. Dit doe je door tweemaal snel achter elkaar op de thuisknop te drukken, zodat je in de multitasking-weergave terecht komt. Daarna veeg je de Spotify-app omhoog om de app te stoppen.

Je start daarna opnieuw de Spotify-app op en (als het goed is) krijg je nu het nieuwe design te zien, met een knoppenbalk onderin het scherm. Er zijn 5 tabs: Home, Bladeren, Zoeken, Radio en Bibliotheek. Daardoor gaat de Spotify-app weer wat meer op Apple’s Muziek-app lijken.

Mocht je de nieuwe indeling al hebben: gefeliciteerd! Is dat nog niet het geval, dan kan het dus helpen om de app even opnieuw te starten. Spotify heeft de nieuwe indeling uitvoerig getest en daaruit bleek dat mensen de app intensiever gebruiken om nieuwe nummers te ontdekken. Er werd 30% meer op de menuknoppen gedrukt dan bij het hamburgermenu. Spotify beloofde dat de nieuwe tabbar eerst beschikbaar zou komen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Nederland zou pas later aan de beurt komen, maar toch waren er iCulture-lezers die de nieuwe indeling in mei al zagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2016, 18:36
Categorie Apps
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.