Logitech Mx Master

Logitech-muizen haperen na macOS Sierra-update [Update]

Muizen van Logitech blijken niet goed te werken onder macOS Sierra. Gebruikers klagen over haperend scrollen en niet functionerende knoppen. Een update voor macOS Sierra verhelpt dit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Gebruik je een Logitech-muis, dan zul je na de update naar macOS Sierra misschien hebben gemerkt dat alles nog niet even soepel loopt. Dat gebeurt vaker bij een grote Mac-update en een oplossing is nog niet in zicht.

Logitech Mx Master

Update 23-9: Inmiddels heeft Logitech een update beschikbaar gesteld voor de Logitech Control Center-software met ondersteuning voor macOS Sierra.

Logitech-muis en macOS Sierra

Er zijn heel wat gebruikers die niet de standaard muis van Apple gebruiken, maar kiezen voor een Logitech-muis. Vooral de Performance Mouse MX is erg populair vanwege de programmeerbare knoppen. Maar na de update naar macOS Sierra blijkt de muis trager te scrollen en doen bepaalde knoppen het niet meer. Met name de M705 Marathon Laser Mouse en de eerder genoemde Performance Mouse MX leiden tot problemen.

Logitech Mx Master

Het probleem wordt veroorzaakt door de Logitech Control Center-app, die nog niet is bijgewerkt voor macOS Sierra. In Apple’s eigen apps en in apps van derden blijkt het scrollwieltje steeds te haperen. Ook lijkt het scrollen te worden vertraagd. Ook zijn er apps waarbij het scrollen wel werkt, maar niet echt vloeiend gaat en de muispijl soms een sprongetje maakt. Daardoor lijkt de computer traag te zijn, maar in feite is het alleen de muis.

Logitech: ‘Geen releasedatum bekend’
Logitech heeft toegegeven dat Logitech Control Center niet is aangepast voor macOS Sierra en dat er geen releasedatum bekend is voor een update. Er is geen nieuwe releasedatum bekend voor een update. Met LLC kun je de functies van je Logitech-muis en -toetsenbord aanpassen, bijvoorbeeld het toewijzen van de knopen. Bij sommige mensen helpt het om de scroll- en zoominstellingen van de muis aan te passen, maar vaak is het maar een tijdelijk lapmiddel en doen de problemen zich later weer opnieuw voor.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 23 september: Logitech heeft een update beschikbaar gemaakt die het probleem verhelpt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2016, 13:40
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerpen logitech, muis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.