iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture: Vandaag

iCulture Vandaag: dit was woensdag 14 maart 2018

Wat gebeurde er op Apple-gebied op woensdag 14 maart 2018? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

Kijk, we kunnen wel feestelijk aan doen omdat het vandaag Pi-dag is, maar vandaag is ook de dag dat de briljante Stephen Hawking overleed. Tim Cook besteedde er in een tweet aandacht aan. Maar dat is niet de enige link tussen Apple en Hawking, want dankzij de Apple II kon de wetenschapper voor het eerst communiceren via een computer. Hawking kwam gek genoeg niet voor in de Think Different-campagne waarin allerlei geniale denkers te zien waren, maar er is wel een andere link: in dezelfde tijd dat Hawking zijn spraak definitief verloor werkte Apple aan de Macintosh. De eerste Macintosh uit 1984 bevatte al een synthetische stem en hetzelfde jaar ontwikkelde engineer Dennis Klatt een synthetische spraakfunctie voor Hawking. Het werkte op een Apple II en maakte gebruik van het programma Equalizer en de Speech Plus-synthesizer. Hawking kon woorden en commando’s selecteren die vervolgens hardop werden uitgesproken. Het lukte om daarmee 15 woorden per minuut te spreken. Maar daar zul je vandaag op iCulture niets over lezen. Wel hebben we genoeg andere dingen, zoals apps om wiskundesommen op te lossen en hints die je uit de WWDC 2018-uitnodiging kunt aflezen.

Tips, gidsen en opinie

Nieuws

Apps & accessoires

iCulture Deals

Meer vandaag

Deze apps en updates waren te leuk om onopgemerkt voorbij te laten gaan:

  • Overcast (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.1+) - Overcast heeft allerlei nieuwe functies, waaronder Smart Resume.
  • Nest (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 12.0+) - Werkt nu met de Nest Hello-videodeurbel.
  • Tikkie (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Film nu in Tikkie je eigen bedank-gifje.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Verbeterde toegankelijkheidsfuncties.
  • Skyscanner – vlucht hotel auto (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Sneller aanmelden.
  • Deezer - Muziek en podcasts (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Bij het onderdeel ‘Onlangs afgespeeld’ vind je pas beluisterde nummers die je meteen daarna zelfs offline kunt afspelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2018, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.