Spotify Running

Spotify Running stopt: niet langer het juiste looptempo met Spotify

Muziekdienst Spotify biedt niet langer de hardloopfunctie aan, waarbij de BPM van de muziek werd afgestemd op je looptempo. Je zult nu zelf op zoek moeten naar passende muziek.

Spotify kondigde de Running-functie drie jaar geleden aan. Hetzelfde jaar werd ook de samenwerking tussen Nike+ Running en Spotify aangekondigd. Spotify Running is nu uit de app verdwenen en ook de Touch Preview zit niet meer in de app. En dat is niet alles, want vorige maand werd bekend dat de Spotify Connect-functie binnenkort niet meer werkt met diverse oudere speakers.

Spotify Running stopt

Door het verdwijnen van Spotify Running is er één functie minder waarmee Spotify zich onderscheidt van Apple Music en andere muziekdiensten. Je vindt in Spotify namelijk allerlei extra’s zoals cursussen, luisterboeken, beroemde toespraken, podcasts en comedy. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen die je met Spotify kunt doen.

Spotify Running zorgde ervoor dat je makkelijker in je loopritme kwam, door de optimale muziekmix uit te kiezen, afgestemd op het juiste aantal BPM’s. De muziekmixes werden samengesteld door bekende dj’s. Het gebeurde allemaal vanzelf: begon je te lopen, dan paste Spotify de keuze van nummers erop aan en veranderde die als je je tempo wisselde. Dat werkte eigenlijk prima en daarom is het des te verrassender dat Spotify er nu mee stopt.

Spotify Running

De muziekdienst geeft als reden dat ze hun energie in nieuwe functies willen steken. Ze raden gebruikers daarom aan voortaan maar de hardloop-afspeellijsten uit de app te kiezen. Die zijn alleen niet afgestemd op je looptempo. Daarbij moet je kiezen uit een tempo van bijvoorbeeld 150 tot 165 BPM.

Vandaag kondigde Nike wel iets leuks aan voor hardlopers: ze gaan samenwerken met de meditatie-app Headspace, voor een nieuw soort workouts. Die zijn gericht op tot rust komen. Je vindt drie Headspace-sessies in de Nike Run Club-app, waarmee je mindful kunt hardlopen. De coaches geven je daarbij instructies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2018, 17:39
Bron Bron iPhone-ticker
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen hardlopen, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.