Nike-Running-Spotify

Nike+ Running en Spotify stemmen muziek af op jouw looptempo

Met de Pace Stations van Spotify en Nike+ Running kun je door op het tempo van de muziek te rennen een nieuw record halen. Je mag het bovendien gratis proberen.

Nike-Running-Spotify
Hardlopen met de juiste muziek kan het verschil maken tussen een nieuw persoonlijk record of een ‘net-niet’ poging. Meerdere apps bedienen terwijl je jezelf in het zweet werkt is echter verre van handig, dus integreert Nike+ Running voortaan Spotify in de app, zodat het gemakkelijker wordt om met een passende soundtrack je loopschoenen in te stappen.

Na het installeren van de update voor de Nike+ Runner-app, kun je direct aan de slag met de Spotify-integratie. De zogenaamde Pace Stations gaan jou helpen om een nieuw persoonlijk record te bereiken, door muziek af te stemmen op het tempo dat jij wilt halen.

Spotify Pace Stations

Het werkt zo: aan de hand van het ingegeven tempo berekent de app de beats per minuut (BPM) en maakt met die gegevens een afspeellijst van honderd nummers. Als jij er vervolgens voor zorgt dat je tijdens het hardlopen op de maat van de muziek rent (en dit volhoudt), haal je het vooraf ingestelde doel. Daarnaast kun je Spotify’s muziek rechtstreeks vanuit Nike+ Running streamen. Spotify zelf introduceerde kortgeleden ook al zo’n hardloopfunctie met muziek afgestemd op jouw tempo. En de bekende hardloop-app Runkeeper introduceerde vlak daarna een soortgelijke functie met hardloop-dj. Blijkbaar zien veel meer aanbieders opeens brood in hardlopen met passende muziek. Bij Apple Music vind je afspeellijsten, die zijn afgestemd op sportactiviteiten. Die zijn wat minder flexibel, want ze passen zich niet automatisch aan bij jouw looptempo.

Lees ook: De beste apps voor beginnende hardlopers

nike_running_spotify

Nike+ Running en Spotify gratis proberen

Om gebruik te maken van deze Pace Stations heb je wel een Spotify Premium-account nodig, maar als je als gratis Spotify-gebruiker vanuit de app inlogt, krijg je een week lang gratis Premium om de Pace Stations uit te testen.

Als je bereid bent om je creditcard-gegevens in te vullen kun je deze gratis periode verlengen tot zestig dagen, zo laat Nike weten in een blogpost.

Lees ook: Hardlopen met Nike vs Apple Watch: een vergelijking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 12:11
Categorie Apps
Onderwerpen hardlopen, nike, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.