Apple Watch, MacBook, iPad en iPhone.

Analist schat levensduur van Apple-producten op 4 jaar, hoe lang is dat bij jou?

Uit cijfers van een analist blijkt dat Apple-producten gemiddeld zo'n vier jaar mee gaan. Dit geldt voor alle verschillende Apple-producten bij elkaar, waaronder de Mac, iPhone en Apple Watch. Geldt dit ook voor jou?

Apple-producten staan erom bekend dat ze over het algemeen lang mee gaan. Dat geldt zowel voor de iPhone als voor andere productcategorieën, zoals de Mac. Ook qua snelheid van beveiligingsupdates bleek je bij Apple goed te zitten, zo bleek onlangs al. Nu heeft dezelfde analist Horace Dediu berekend dat Apple-producten gemiddeld 4 jaar mee gaan. Hij baseert zich op cijfers van zijn eerdere eigen onderzoek.

‘Apple-producten levensduur is ruim vier jaar’

Eerder deze week schreven we al over de resultaten die de analist Horace Dediu publiceerden over de hoeveelheid Apple-producten die nog in gebruik zijn. Volgens zijn gegevens is tweederde nog actief, afgeleid van het aantal actieve apparaten vergeleken met het totale aantal verkochte toestellen. Uit deze zelfde cijfers stelt Dediu nu dat afgeleid kan worden hoe lang een Apple-product gemiddeld mee gaat.

Om tot de levensduur van ruim vier jaar te komen, kijkt hij naar het aantal afgeschreven toestellen (in onderstaande grafiek de tweede zwarte lijn). Kijk je naar waar dit aantal exact even groot was in de groene grafiek (totaal aantal verkochte Apple-producten), dan kom je uit in het tweede kwartaal van 2013 (de eerste zwarte lijn). De periode tussen deze twee lijnen is dus de gemiddelde levensduur van Apple-apparaten, wat neer komt op vier jaar en een aantal maanden. In de onderste grafiek is ook te zien dat de levensduur in de afgelopen jaren gestegen is, wat betekent dat mensen langer met producten doen.

Grafiek van Apple-producten met levensduur.

De cijfers van Dediu beslaan zowel Macs, iPhones, iPads, Apple Watches en de iPod touch. De Apple TV en andere accessoires zijn dus niet meegenomen, terwijl deze over het algemeen wat langer gebruikt worden. De cijfers tonen dus vooral een grove schatting aan en is dus niet de keiharde waarheid voor elk Apple-product. Een Mac wordt doorgaans langer gebruikt dan een iPhone, die door een groot deel van de gebruikers na twee of drie jaar vervangen wordt.

Kloppen de cijfers van de analist als je kijkt naar de levensduur van je eigen Apple-apparaten? Gebruik jij je iPhone of je Mac juist langer of korter dan 4 jaar? Laat het ons weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2018, 14:33
Bron Bron Horace Dediu
Via Via The Next Web
Categorieën Apple, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen duurzaam, gebruikscijfers
Devices Apple Watch, iPad, iPhone, iPod, Mac, MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.