Spotify - Out Of Office playlist

Spotify laat je een Out Of Office-afspeellijst maken voor de vakantie

Spotify laat je op een speciale website een Out Of Office-playlist maken voor als je niet aanwezig bent. Populaire muzieknummers op jouw vakantiebestemming worden gebundeld tot een playlist die je in je handtekening kunt zetten.

De vakantieperiode komt er weer aan, een goed moment om alvast na te denken over je Out Of Office-vakantiebericht. Spotify heeft iets leuks bedacht voor de mensen die je tijdens je afwezigheid mailen: een afspeellijst met populaire muzieknummers op jouw vakantiebestemming. Of je nu een stad of land bezoekt, Spotify zoekt voor jou de ‘trending’ nummers op die locatie bij elkaar, die je vervolgens weer kunt delen in je vakantiebericht.

Spotify - Out Of Office playlist

Spotify-afspeellijst voor de vakantie

Volgens Spotify wordt er op haar netwerk in de zomer de meeste muziek geluisterd. Meer dan 250 miljoen streams om precies te zijn. Alleen in augustus worden wandel-afspeellijsten al meer dan 3 miljoen keer afgespeeld. Een mooie aanleiding om nog meer mensen van afspeellijsten te laten genieten dacht Spotify wellicht. Met de Out Of Office (OOO)-afspeellijst kun je mensen die jou tijdens je vakantie mailen laten meegenieten van populaire nummers op je vakantiebestemming.

Zo maak je een speciale Out Of Office-afspeellijst

Op een speciale website van Spotify kun je aan de slag met jouw vakantiebericht:

  1. Geef de locatie op waar je heen gaat.
  2. Voer je (werk)e-mailadres in.
  3. Met een speciale schuifbalk geef je aan of je bezoek voor zaken of privé en wat voor type nummers de playlist moet bevatten.

Spotify - Out Of Office playlist - business or pleasure

Vervolgens gaat Spotify de nummers uit de locatie die je hebt opgegeven analyseren aan de hand van het type en wordt er een afspeellijst gepresenteerd. Daarna kun je de data van je afwezigheid invoeren en eventueel opgeven wie in die tijd jouw taken overneemt. Het resultaat is een tekst met een link naar de playlist die je kunt plakken in het Out Of Office-gedeelte van je e-mailprogramma.

Spotify - Out Of Office playlist - resultaat

Niet iedereen zal je vakantiebericht misschien kunnen waarderen maar de mensen die geïnteresseerd zijn in de door je vakantiebestemming geïnspireerde playlist zijn er wellicht wel blij mee. Het is in ieder geval origineel. Ook kan de afspeellijst leuk zijn voor jezelf, om alvast in de stemming te komen voor je reis.

Wil je weten wat je nog meer met Spotify kunt doen behalve muziek luisteren? Lees ons artikel daarover:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2016, 17:01
Categorie Diensten
Onderwerpen afspeellijst, playlist, spotify, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.