Vacature-redacteur

iCulture zoekt bevlogen techredacteuren

Kom jij werken bij de grootste Apple-site in Nederland?

Ben je gek op Apple, is een digitale lifestyle helemaal jouw ding en verdiep je je graag in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tech? Als je ook nog een achtergrond in journalistiek of communicatie hebt, dan willen we graag met je praten.

Als redacteur van iCulture krijg je de kans om dagelijks bezig te zijn met onderwerpen die jou boeien. Eén ding weet je zeker: jouw artikelen worden gelezen! Maandelijks bezoeken meer dan 2 miljoen Nederlandse en Belgische lezers onze app en website. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen als online techredacteur, bijvoorbeeld op het gebied van eindredactie, SEO of contentstrategie.

TECHREDACTEUR MET ERVARING (FULLTIME OF PARTTIME)

Wat we echt belangrijk vinden:

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Ervaring als webredacteur of online journalist (minimaal 1 jaar)
 • Aantoonbaar goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Aantoonbare kennis van Apple en andere populaire tech-thema’s zoals smart home en digital lifestyle
 • Je bent gedreven om jezelf steeds verder te verbeteren
 • Je kent iCulture en onze doelgroep goed en kunt je goed in de behoeften van onze lezers verplaatsen
 • Je bent in staat om resultaatgericht en planmatig te werken en kunt goed omgaan met deadlines

En dit beschouwen we als mooi meegenomen:

 • Je komt pro-actief met ideeën die aansluiten op de behoeften van onze lezers
 • Je begrijpt dat online journalistiek meer is dan nieuwsartikelen tikken over de nieuwste iPhone-geruchten
 • Parttime/freelance op oproepbasis is bespreekbaar, evenals werken op afstand (na een onderling overeengekomen inwerkperiode op ons kantoor in Amsterdam)

Wij zijn erg flexibel, maar we verwachten uiteraard ook wat flexibiliteit van jou.

Wat ga je doen?

 • Dagelijks bepaal je samen met je collega-redacteuren welke originele content we kunnen maken over actuele onderwerpen. Het kan gaan om onderwerpen die in het nieuws zijn, waarbij we altijd een vertaalslag proberen te maken naar onze lezers, om zo relevant mogelijk te zijn.
 • Je werkt mee aan lange termijnplannen op het gebied van content. Dit kunnen onderwerpen zijn die consumenten helpen met de keuze van hun volgende iPhone of MacBook, maar ook uitleg waarmee gebruikers meer uit hun huidige producten kunnen halen, bijvoorbeeld creatieve toepassingen.
 • Je signaleert als lezers met bepaalde vragen of problemen zitten en speelt daarop in met een contentplan.
 • Je bedenkt nieuwe formats, gaat op zoek naar scoops en schrijft regelmatig een opinieartikel. Want we zoeken geen handjes, we zoeken brains!
 • Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen op je vakgebied, door te werken aan de vaardigheden waarin jij verder wilt groeien. Dit kan zijn op het gebied van interviewen, reviewen, onderzoek doen, eindredactie, SEO, contentmarketing, projectplanning en meer.
 • Je werkt elke werkdag op ons kantoor in hartje Amsterdam, aan het prachtige Rokin. Prima bereikbaar met OV met de Noord-/Zuidlijn praktisch voor onze deur. Werktijden zijn in onderling overleg en afhankelijk van full-time- of part-time-inzet.

Dit zijn wij

Eigenlijk hoeven we ons niet meer voor te stellen: als je onze site volgt weet je natuurlijk allang wie we zijn. Maar toch voor de volledigheid, omdat het wel zo netjes is: iCulture is de grootste Nederlandstalige website over alles rondom Apple, van iPhone tot AirPods. We schrijven uiteraard over de iPhone, maar ook over alle andere Apple-producten en diensten. We bestaan sinds 2006 en werken met een professionele redactie vanuit hartje Amsterdam. Dagelijks proberen we mensen te informeren en te inspireren met nieuwartikelen, reviews, tips en uitlegartikelen, podcasts en video’s. Omdat we met een relatief klein team werken kun je meteen vanaf het begin een zinvolle bijdrage leveren en verantwoordelijkheden naar je toe trekken.

Wat iCulture onderscheidt van andere nieuwssites is onze diepgaande kennis van Apple(-producten), onze snelle berichtgeving en het feit dat we verder kijken dan het vluchtige nieuws. We leggen ook uit wat belangrijke ontwikkelingen voor Apple-gebruikers betekenen en helpen onze lezers om gebeurtenissen in perspectief te plaatsen. iCulture is bovendien een prima plek om een ervaren online journalist te worden. Onze voormalige medewerkers en freelancers zijn nu bijvoorbeeld werkzaam bij NRC, Telegraaf, Volkskrant, Financieel Dagblad, Talpa en NU.nl.

Trots zijn we op het feit dat we meerdere mooie prijzen hebben gewonnen, waaronder recent 2x de Website van het Jaar (Beste Website categorie Nieuws en informatie, 2017) en vorig jaar Beste Website categorie Communities (2018).

iCulture Awards

Reageren?

Jij herkent jezelf helemaal in bovenstaande omschrijving? Dan komen we graag in contact met jou! Stuur je motivatie, links naar recente (web)publicaties en een link naar je LinkedIn-pagina en/of CV naar [email protected], gericht aan Gonny van der Zwaag en je hoort snel van ons!

Deze vacature is in juni 2019 verschenen op iCulture.nl. Lees je deze vacature vele maanden later ergens anders, dan is de positie waarschijnlijk al vervuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2019, 16:05
Categorie Achtergrond
Onderwerp vacature
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.