Spotify-app met nieuwe tabbalk.

‘Spotify wil meer mobiele functies gratis maken’

Spotify wil met 'Jump In' meer mobiele functies beschikbaar stellen aan niet-betalende gebruikers, vooral bij het afspelen van playlists.

Spotify wil niet-betalende gebruikers meer gaan bieden. Het zou gaan om mobiele functies voor smartphones en tablets. Nu heb je daarvoor nog veelal een Spotify Premium-abonnement nodig, maar de dienst wil sommige on-demand-functies voor afspeellijsten gratis maken.

Spotify-app met nieuwe tabbalk.

Spotify Jump In

De nieuwe functie zou ‘Jump In’ gaan heten, melden bronnen die bekend zijn met de plannen. Mogelijk gaat het om zelf kiezen van nummers binnen afspeellijsten. Momenteel is het nog zo dat je in de gratis versie niet vrij bent om te kiezen en maar een beperkt aantal nummers kunt skippen. Niet-betalende gebruikers hebben daardoor alleen een shuffle-functie tot hun beschikking. Spotify Jump In zou de komende weken al beschikbaar moeten komen, mits de platenmaatschappijen akkoord zijn. Spotify zou nog in onderhandeling zijn met verschillende labels.

Voorlopig zou ‘Jump In’ nog worden gezien als een test en is het bedoeld voor specifieke afspeellijsten. Voor gebruikers van gratis Spotify zou het een grote verbetering betekenen en misschien wel aansporen om helemaal geen betaald abonnement meer te nemen. Spotify wilde nog niet reageren op de geruchten.

Spotify was onlangs nog in het nieuws omdat ze nu samenwerken met Sonos en met de meditatie-app Headspace.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2016, 11:30
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.