Spotify werkt samen met meditatie-app

Spotify en Headspace gaan samenwerken. Met één account en een verlaagde prijs kun je muziek luisteren en leren mediteren.

Dat je Spotify voor veel meer dan muziek luisteren kunt gebruiken, wist je al. Je kunt er ook taalcursussen mee volgen, karaoke-avonden mee organiseren en conferences beluisteren. Door een samenwerking met Headspace, een app met trainingen voor meditatie en mindfulness, wordt het aanbod nu nog verder uitgebreid.


Spotify Headspace

Spotify en Headspace

Het werkt als volgt: je neemt een gecombineerd abonnement nemen op beide diensten en kunt daarna met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord inloggen in beide apps. Normaal betaal je 10 euro per maand voor elke dienst, maar de gecombineerde bundel kost 15 euro. Het aanbod is in de loop van november beschikbaar voor Nederlandse gebruikers via een speciale upgrade-pagina. De apps blijven afzonderlijk bestaat.

Bekijk ook

10 dingen die je met Spotify kunt doen (behalve muziek luisteren)

Met Spotify kun je meer dan muziek luisteren. Volg een taalcursus, beluister een historische speech, leer mediteren of leer een instrument bespelen.

Om de meditatie-sessies van Headspace te gebruiken moet je wel overschakelen naar een andere app. Er zitten in Spotify al wel meditatie-sessies, maar die zijn niet gemaakt door Headspace. Volgens Spotify is er behoefte aan meer mindfulness, als je bedenkt dat de gebruikers al 22 miljoen afspeellijsten voor het thema mindfulness hebben aangemaakt.

Bekijk ook

De beste mindfulness- en meditatie-apps voor iPhone en iPad

Welke meditatie-apps zijn goed? Hoe kun je met mindfulness meer in balans komen? Met deze iPhone-apps leer je mediteren, voeg je mindfulness toe aan je leven en leef je bewuster.

Relatieproblemen en sport
Het is een van de eerste keren dat Spotify op deze manier samenwerkt met een andere partij. Met 86 procent marktaandeel in Nederland heeft Spotify een enorm bereik. Wereldwijd gaat het om 100 miljoen actieve gebruikers.

Headspace meldt wereldwijd ruim 10 miljoen gebruikers, waarvan 5 miljoen dagelijks actief is. Maar het is onduidelijk hoeveel daarvan betalen. De sessies zijn gericht op allerlei behoeften, zoals het oplossen van relatieproblemen of het verbeteren van je (sport)performance. De oefeningen variëren in lengte van 2 tot 20 minuten en je kunt je activiteiten in de app ook delen met vrienden.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.