Documentaire 808

Documentaire over Roland’s legendarische drummachine nu op Apple Music

De documentaire '808: The Movie' over de Roland TR-808 drummachine is nu exclusief op Apple Music te bekijken.

Leden van Apple Music kunnen vanaf nu een exclusieve documentaire kijken, die speciaal voor Apple’s muziekdienst is gemaakt. De documentaire ‘808: The Movie’ vertelt het verhaal over de legendarische drummachine van Roland die het geluid van de jaren tachtig en negentig sterk heeft bepaald.

Documentaire 808

Roland 808 documentaire

De Roland TR-808 (de letters TR staan voor Transistor Rhythm) was een favoriet onder muzikanten in allerlei genres en de documentaire brengt dit op een bijzondere manier in beeld. Het is de eerste eigen documentaire die door Apple is gefinancierd en het is dan ook voorzien van de commentaarstem van DJ Zane Lowe, hoofd-dj van Apple’s radiozender Beats 1.

De documentaire is gemaakt door You Know Films, in samenwerking met Atlantic Films. Je gaat interviews zien met Afrika Bombaataa, Pharrell Williams, Rick Rubin, Phil Collins, Beastie Boys, Questlove, Lil’ Jon, Diplo, Goldie, David Guetta, Richie Hawtin, Felix Da Housecat en andere bekende artiesten en bands. De documentaire werd eerder al aangekondigd.

Roland TR-808 drummachine

Eigenlijk was de Roland TR-808 drummachine bedoeld als een simpele tool voor achtergrondbeats, die gebruikt zou worden voor studio-artiesten. Maar het startte een revolutie in de muziekindustrie. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de beats van ‘Paul Revere’ van de Beastie Boys. of naar ‘Let the Music Play’ van Shannon. Liever iets swingenders? Dan is ‘Planet Rock’ van Africa Bambaataa & The Soulsonic Force je ding.

Abonees van Apple Music kunnen 808 hier kijken.

Geen lid? Dan kun je de documentaire vanaf 16 december downloaden of huren via de iTunes Store. Je kunt ook een pre-order plaatsen of de officiële soundtrack kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2016, 13:30
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.