Gerucht: ‘Spotify wil gratis Spotify-accounts flexibeler maken’

Spotify kondigt op 24 april haar vernieuwde app aan
Spotify heeft plannen om het gratis luisteren flexibeler te maken. Dit moet zorgen voor een snellere groei van gebruikers. Want hoe meer gratis accounts er zijn, hoe meer kans dat mensen overstappen naar een van de betaalde bundels.

Spotify is nog maar net naar de beurs gegaan en dat betekent dat het bedrijf onder grotere druk staat om meer omzet te boeken en meer gebruikers te trekken. Eén van de plannen is een vernieuwde versie van de gratis accounts. Volgens Bloomberg gaat Spofity het gemakkelijker maken om te luisteren, vooral mobiel. Niet-betalende gebruikers krijgen snellere toegang tot afspeellijsten en krijgen meer invloed op wat ze luisteren. Het zou meer gaan lijken op de betaalde dienst van €10 per maand, maar met advertenties.


Update 16 april: Volgende week dinsdag 24 april houdt Spotify een media-event, zoals eerder al bekend was. Nu blijkt uit de uitnodiging dat hier aankondigingen gedaan worden met betrekking tot de Spotify-app. Grote kanshebbers zijn stembediening, dat al bij een aantal accounts getest wordt. Ook is de verwachting dat Spotify meer opties geeft voor gratis accounts. Hierdoor is de muziekdienst beter te gebruiken op mobiele apparaten.

Spotify-uitnodiging.

Bekijk ook

Spotify test spraakassistent, mogelijk voor eigen speaker

Spotify is bezig met het testen van een spraakassistent, wat opnieuw de geruchten doet oplaaien dat het bedrijf werkt aan een slimme speaker met spraak, als concurrent voor de HomePod.

Tegelijkertijd maakt een Apple Music-medewerker de overstap naar Spotify. Carl Chery was bij Apple Music verantwoordelijk voor de hip-hop muziek en de bijbehorende afspeellijsten. Ook bracht hij enkele deals naar Apple Music, waaronder die met Chance the Rapper. Carl Chery gaat nu dus bij Spotify aan de slag, om precies te zijn met de bekende RapCaviar afspeellijst.

Meer flexibiliteit bij gratis luisteren
Momenteel kunnen gebruikers van gratis Spotify-accounts op mobiel niet zelf bepalen welke nummers ze luisteren van een afspeellijst of album. In plaats daarvan luisteren ze naar nummers in een willekeurige volgorde. Het lijkt er nu op dat Spotify gebruikers wat meer controle wil geven, al zal het nooit zoveel zijn als bij betaalde accounts. Als Spotify de gratis accounts te aantrekkelijk maakt, zullen mensen niet willen overstappen naar een betaalmodel.

De aankondiging wordt “binnen een paar weken” verwacht.

Spotify-groei

Spotify is voor verdere groei grotendeels afhankelijk van de gratis accounts, omdat het gebruikers trekt die normaal niet voor een muziekdienst zouden betalen. Er is ook kritiek op de gratis accounts, omdat artiesten er nauwelijks iets aan verdienen. Als reactie op de kritiek heeft Spotify ervoor gekozen om gratis gebruikers niet meteen toegang te geven tot de nieuwste albums. Momenteel heeft Spotify 157 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen betaalt. Apple Music telt 40 miljoen betalende gebruikers en groeit met zo’n 2 miljoen per maand.

Waarschijnlijk krijgen we op 24 april meer te horen over Spotify’s groeiplannen. Een van de verwachte aankondigingen is een Spotify-muziekspeler voor in de auto, die onlangs uitlekte.

Bekijk ook

Spotify werkt aan muziekspeler voor de auto

Spotify lijkt plannen te hebben om een speciale muziekspeler voor de auto te maken. Dat blijkt uit een advertentie die het bedrijf liet zien aan gebruikers. De Spotify-muziekspeler kan in het ventilatierooster van het dashboard worden bevestigd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 16 april: Spotify gaat op de 24e een aankondiging doen over haar nieuwe app.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.