Spotify op HomePod

Spotify in gesprek met Apple over Siri-ondersteuning

Spotify zou in gesprek zijn met Apple over Siri-ondersteuning. Daarmee wordt het mogelijk om met Siri-opdrachten de muziek van Spotify af te spelen. Het komt op een opvallend moment: net nu de mededingingsautoriteiten zich over de zaak buigen.

Volgens nieuwe informatie van The Information zouden Apple en Spotify in gesprek met elkaar zijn om de vete tussen beide bedrijven op te lossen. Een veelgevraagde functie zou daarmee naar iOS komen: de mogelijkheid om met een Siri-spraakopdracht muziek op Spotify af te spelen. Op de iPhone kun je dan Siri vragen om muzieknummers, afspeellijsten en albums af te spelen, zo zijn de plannen.


De gesprekken zouden weer zijn opgepakt dankzij nieuwe API’s (programmeerinterfaces) die aan iOS 13 zijn toegevoegd. daarmee kunnen ontwikkelaars van audio-apps zorgen dat Siri ondersteuning biedt. In iOS 13 wordt het allemaal mogelijk dankzij SiriKit, waardoor de digitale assistent verder open komt te staan voor apps van derden. Als Spotify spraakbediening via Siri wil ondersteunen, dan moeten ze dat via SiriKit doen. Je kan dan bijvoorbeeld zeggen: “Hé Siri, speel Adele via Spotify”.

Spotify op HomePod

Spotify beweerde eerder dat Apple moedwillig de Siri-ondersteuning voor Spotify blokkeert en ook toegang tot de HomePod weigert. Nu lijkt het bedrijf iets van toon te zijn veranderd. Eerst was er te lezen: ““Apple won’t allow us to be on HomePod and they definitely won’t let us connect with Siri to play your jams.” Dit is nu gewijzigd in: “Only recently, Apple announced that it will let us connect with Siri to play your jams… but fails to mention our name.”

Er lopen nog klachten van Spotify tegen Apple, zowel in Europa als in de VS. Eventuele onderzoeken zullen niet meteen in de ijskast worden gezet nu beide bedrijven het wat beter met elkaar lijken te kunnen vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2019, 20:27
Categorie Diensten
Onderwerpen Siri, spotify
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.