Nieuwe Parallels Desktop 15 voor Mac ondersteunt Metal en DirectX 11

Betere prestaties voor gamers en designers
De nieuwe versie van het populaire programma Parallels Desktop moet ervoor zorgen dat Windows een stuk sneller draait op je Mac. Verder maakt Parallels Desktop 15 gebruik van een aantal nieuwe functies van macOS Catalina, dat later dit jaar uitkomt.
Nico van den Berg - · Laatst bijgewerkt:

Parallels Desktop 15 voor Mac

Met Parallels Desktop software kun je Windows op je Mac draaien. Het programma wordt vooral gebruikt voor gamers om op hun Mac games te kunnen spelen die alleen voor Windows uit worden gebracht. De vandaag uitgekomen Parallels Desktop 15 heeft een aantal grote veranderingen ten opzichte van de vorige versie. Zo wordt nu Apple’s Metal ondersteund voor DirectX 11 in plaats van de door Apple uitgefaseerde techniek OpenGL. Vooral games als Age of Empires: Definitive Edition en Madden NFL 19 moeten hiermee een stuk vloeiender lopen.


Verder ondersteunt Parallels Desktop 15 ook nieuwe functies als Sidecar. Zo kun je bijvoorbeeld Windows als tweede scherm draaien op je tablet, naast je MacBook of iMac. Ook worden nieuwe functies van de Apple Pencil nu door Parallels Desktop ondersteund. En de nieuwe Sign in with Apple-functie is ook in Parallels te gebruiken. Catalina verschijnt dit najaar, ongeveer gelijktijdig met iOS 13.

Parallels Desktop 15

Met de nieuwe versie van Parallels Desktop werkt ook het slepen van bestanden van macOS naar Windows een stuk makkelijker, net als een betere ondersteuning van Bluetooth. De verbeterde Coherence-functie helpt je als je vaak tussen Windows- en Mac-software wisselt. Daarbij komen de Windows-apps in een Mac-venster te staan en het gedraagt zich ook als een Mac-app. De app is bijvoorbeeld te zien in het Dock.

Verkrijgbaarheid Parallels Desktop 15

Parallels Desktop 15 is te krijgen in drie versies: Standard, Pro en Business. Als je nu versie 14 draait, zul je wel voor de upgrade moeten betalen. Bestaande gebruikers moeten zo’n 50 euro neertellen, terwijl nieuwe gebruikers 80 tot 100 euro kwijt zijn, afhankelijk van welke versie je kiest. Heb je onlangs versie 14 gekocht, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een gratis upgrade. Dit is de eerste update van Parallels die verschijnt, sinds de software werd overgenomen door Corel, de maker van WinZip, CorelDraw, PaintShop Pro, WordPerfect en Quattro Pro.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In ons artikel Windows op een Mac draaien lees je meer over de opties die je hiervoor hebt, zoals gebruik van Boot Camp en virtualisatiesoftware zoals Parallels.

Bekijk ook

Windows op je Mac installeren: dit zijn de mogelijkheden

Wil je Windows op een Macbook of iMac installeren? Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. In deze gids leggen we uit hoe je Windows op een Mac kunt gebruiken met Boot Camp en virtualisatiesoftware zoals VMWare, VirtualBox en Parallels. Daarbij maken we onderscheid tussen M1 Macs en Intel Macs.

macOS Catalina

Lees alles over macOS Catalina, de grote update voor je Mac uit 2019. In deze versie is iTunes voor het eerst vervangen door meerdere losse apps voor je Mac en MacBook. Is jouw Mac niet meer geschikt voor een update, bekijk dan eens ons overzicht MacBook kopen en desktop Mac kopen.

macOS Catalina

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.