Fresh Finds van Spotify.

Spotify’s Fresh Finds maken nieuwe muziek ontdekken nog makkelijker

Spotify wil het gemakkelijker maken om nieuwe muziek te ontdekken. Iedere week komen er in de Fresh Finds-afspeellijsten nieuwe muziek te staan die op basis van algoritmes geselecteerd is. Probeer ze nu uit.

Fresh Finds van Spotify.

De Discover Weekly-lijst van Spotify (link) was een schot in de roos: iedere week krijgen luisteraars van de muziekdienst een persoonlijke afspeellijst voorgeschoteld, die op zijn of haar muzieksmaak is afgestemd. Vandaag breidt Spotify het ‘Discover’ onderdeel verder uit met Fresh Finds: nieuwe wekelijkse afspeellijsten die juist niet op jouw voorkeur afgestemd zijn, maar je aanmoedigen om iets nieuws te proberen.


Om ervoor te zorgen dat de Fresh Finds ook echt vers zijn, wordt de lijst gevuld aan de hand van populaire muzieksites en het luistergedrag van Spotify-gebruikers. Speciale algoritmes zorgen ervoor dat de meeste luisteraars de nummers in de lijst nog niet kennen, en dus altijd wel iets nieuws ontdekken. Al deze nummers worden wekelijks in afspeellijsten gezet, die deze week bijvoorbeeld uit 30 nummers bestaan en per stuk bijna 2 uur duren.

Iedere woensdag nieuwe Spotify Fresh Finds

Fresh Finds heeft een algemene lijst die alle muziekgenres omvat, maar je kunt ook voor een specifieke muziekstijl kiezen. Op dit moment zijn er Fresh Finds-lijsten beschikbaar voor hip hop, elektronica, gitaarmuziek, popmuziek en experimentele nummers. Al deze lijsten hebben hun eigen naam gekregen, zoals Hiptronix voor popmuziek, Six Strings voor het betere gitaarwerk en Fire Emoji voor de Hip Hop hits. De algemene lijst heet Fresh Finds en is via deze link te vinden.

Je kunt de Fresh Finds-lijsten vinden door in het ‘Bladeren’ onderdeel van de app te kijken, of de namen van de afspeellijsten in te vullen in de zoekbalk. Vervolgens kun je een afspeellijst volgen, zodat je iedere woensdag snel kunt kijken wat Spotify voor je ontdekt heeft. Een mooie manier om het wachten op een nieuwe Discover Weekly (op maandag) weer wat draaglijker te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 20:45
Categorie Apps
Onderwerpen muziekdienst, spotify
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.