Sleepfulness helpt je om beter in slaap te komen en te kalmeren.

Sleepfulness: een betere nachtrust begint overdag al

Sleepfulness is een nieuwe app die je wil helpen om wat vaker tot rust te komen. Met korte oefeningen laat de app je kalmeren, zodat je uiteindelijk ook beter in slaap komt.

Sleepfulness helpt je om beter in slaap te komen en te kalmeren.

De kwaliteit van je nachtrust kan van allerlei zaken afhangen, maar verschillende iOS-apps willen je graag een handje helpen om het te verbeteren. Sleep Cyle kennen we al jaren, maar heeft vandaag nieuw gezelschap in de vorm van Sleepfulness. De app onderscheidt zich naar eigen zeggen met effectieve mindfulness-technieken.

Sleepfulness (link) wil ervoor zorgen dat je de hele dag rustig doorkomt, en is ook buiten de slaapkamer nuttig. Om het overzichtelijk te houden deelt de app je dag op in vier delen: Waking Up, Going to Sleep, Can’t Sleep en Daytime. Bij deze vier onderdelen horen specifieke nummers, die afgestemd zijn op de situatie.

Sleepfulness kalmeert je ook overdag

Zo speelt de app de ‘Happening’ track af op het einde van de middag. Een mindfulness-oefening die je helpt te ontspannen. Een kalmerende stem geeft je instructies (ga comfortabel zitten). Dit soort oefeningen duren vaak maar een minuut of zes, en moeten er niet alleen voor zorgen dat je kalmeert, maar die avond ook beter in slaap komt. De ontwikkelaar van Sleepfulness maakte eerder Buddhify, een originele meditatie-app.

De oefeningen verschillen van vijf minuten tot een kwartier. Sleepfulness heeft verschillende oefeningen voor verschillende momenten.

Mocht je toch niet in slaap kunnen komen, dan kun je de Can’t Sleep oefeningen gebruiken om alsnog tot rust te komen. In het overzicht kun je meteen zien hoe lang een nummer duurt. Omdat geluid zo’n grote rol speelt in Sleepfulness, is het aan te raden om een koptelefoon op te zetten. Zeker als je partner al wel slaapt en niet zit te wachten op instructies van een slaapoefening.

Slaaptips en slaapquiz in Sleepfulness

In het Insight-menu kun je extra slaaptips vinden, en kom je te weten hoe andere mensen de app gebruiken. Met een korte quiz kun je ontdekken wat de mogelijke oorzaak van je slechte nachtrust is.

Om Sleepfulness te gebruiken zul je wel een account aan moeten maken. Dit kan direct als je de app opent en is gelukkig relatief snel gelukt. Daarnaast bevat Sleepfulness verschillende in-app aankopen. Alle kalmerende nummers die je niet kunt luisteren worden aangegeven met een rood kruisje. Deze extra nummers zijn bedoeld voor specifieke gevoelens, zoals stress en het versterken van een positief gevoel.

De app deed ons denken aan Pause, een app die zich minder op slaap maar wel op een rustgevend gevoel richt. Pause is de nieuwste app van dezelfde studio die eerder Monument Valley maakte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerpen meditatie, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.