Spotify start met Daily Mix, een afspeellijst met bekende en nieuwe nummers

Spotify komt met afspeellijsten genaamd Daily Mix. Deze mixes bestaan uit bekende muziek die verder aangevuld worden met verrassende nieuwe nummers. Daily Mixes worden dagelijks ververst en wekelijks komen er nieuwe nummers bij.

spotify-iphone-macbook
Als je op zoek bent naar nieuwe muziek, maar toch ook wel van de vertrouwde nummers houdt, dan heeft Spotify (link) iets handigs voor je in petto. De nieuwe Daily Mix is een afspeellijst met een mix van bekende en nieuwe nummers. Hiermee heb je niet alleen meteen muziek bij de hand die je leuk vindt, maar ontdek je ook nieuwe liedjes die je potentiële favoriete tracks kunnen worden.

Daily Mix van Spotify: nieuwe en vertrouwde nummers

Elke dag vind je in het onderdeel Daily Mix tussen de één en zes nieuwe mixes. Deze mix is gebaseerd op de luistergewoontes van de gebruiker, waardoor er voornamelijk bekende nummers in verschijnen. De afspeellijst wordt echter ook aangevuld met nieuwe muziek. De mix wordt door Spotify gemaakt met de meest geluisterde tracks die vervolgens aangevuld worden met “nieuwe, verrassende nummers”. Deze nieuwe nummers worden gebaseerd op je interesses, waardoor het altijd muziek moet zijn die bij jouw smaak past.

Daily Mix in Spotify.De Daily Mix wordt beter naarmate je er meer naar luistert. Je kunt in de Spotify-app ook je mening geven over de mix door nummers eruit te verwijderen die je minder geslaagd vindt. Je kunt ook je waardering blijken met een hartje. Het verschil met Discover Weekly is dus vooral dat het daar gaat om enkel en alleen nieuwe muziek, terwijl je bij de nieuwe Daily Mix ook herkenbare tracks tegen zult komen. De afspeellijst wordt volgens Spotify dagelijks geshuffeld en wekelijks aangevuld met nieuwe muziek. De Daily Mixes verschijnen in de bibliotheek in de iOS-versie en zijn beschikbaar voor zowel gratis als betalende gebruikers. Nieuwe gebruikers krijgen na twee weken deze Daily Mixes te zien.

Sinds vorige week heeft Spotify het hamburgermenu in de iOS-app voor veel mensen eindelijk vervangen door de tabbalk. Hierdoor gaat het navigeren door de app een stuk eenvoudiger dan met een schuifmenu. Afgelopen voorjaar was Spotify al gestart met de uitrol van deze tabbalk, maar door de app geforceerd af te sluiten, hebben sinds vorige week nog meer mensen deze nieuwe indeling.

Bekijk ook

Spotify's nieuwe design is er nu voor (bijna) iedereen

Spotify's nieuwe design voor de iOS-app is nu voor (bijna) iedereen beschikbaar en vervangt het vertrouwde hamburgermenu in de app.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 september 2016 om 17:02
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.