SoundShare voor de iPhone.

SoundShare combineert Spotify en Apple Music voor het delen van afspeellijsten

Met SoundShare kun je samen met vrienden afspeellijsten samenstellen, ieder vanaf zijn of haar eigen toestel. De app werkt samen met Apple Music, Spotify en Deezer.

SoundShare voor de iPhone.
SoundShare is een app die fungeert als een soort sociaal netwerk voor muziek. Terwijl Apple in het verleden zelf een sociaal netwerk probeerde op te zetten met iTunes Ping en nu met Apple Music Connect een soortgelijke poging doet, focust SoundShare zich volledig op dit aspect. Je kunt in de app vrienden volgen, maar een handige functie van SoundShare is het delen van afspeellijsten en nummers, ongeacht de streamingdienst die je hiervoor gebruikt.

SoundShare laat je muziek delen met vrienden

Voor SoundShare heb je allereerst een account nodig. Je kunt je registreren met je e-mailadres, maar inloggen met Facebook is ook een optie. Nadat je ingelogd bent kun je verschillende accounts volgen, zoals die van je vrienden. De kracht is echter dat je in de app in kunt loggen met verschillende muziekdiensten, zoals Apple Music en Spotify. Voor beide diensten geldt wel dat je een betaald abonnement moet hebben (of een gratis proefabonnement voor drie maanden in het geval van Apple Music). Zonder een muziekdienst te koppelen worden er bijvoorbeeld YouTube-versies van nummers afgespeeld, maar zodra je de koppeling gelegd hebt kun je muziek afspelen van de desbetreffende dienst.

SoundShare voor de iPhone met Explorer-tab. Soundshare voor de iPhone met instellingen.

Het leukste van SoundShare is het delen van afspeellijsten. Dankzij de extensie in het Delen-menu kun je een nummer uit Spotify, Apple Music of Deezer toevoegen aan een afspeellijst in SoundShare. Hierdoor wordt SoundShare een plek waar je al je muziek kunt combineren en kunt delen met mensen die je volgt. Bij Apple Music werkt dit als volgt:

  1. Tik op de drie streepjes naast een nummer in de standaard Muziek-app.
  2. Selecteer het Delen-icoontje en tik op Deel nummer.
  3. Kies de extensie van SoundShare en plaats het nummer in de juiste afspeellijst.

Apple Music-muziek delen via SoundShare op de iPhone. Spotify-muziek delen via SoundShare op de iPhone.

In Spotify werkt dit op een iets andere manier:

  1. Kies een nummer en tik op de knop Delen.
  2. Selecteer daarna Posten op.
  3. In het volgende scherm selecteer je de optie Meer.
  4. Het Delen-menu verschijnt nu, waar je de SoundShare-extensie kunt kiezen en de juiste afspeellijst aantikt.
  5. Door op de plus knop te tikken bij een afspeellijst, kun je een vriend of vriendin toevoegen waardoor hij of zij ook nummers kan plaatsen in de gedeelde afspeellijst. Dit kan dus ongeacht de streamingdienst die hij of zij gebruikt. De enige voorwaarde is dat deze gekoppeld moet zijn aan SoundShare.

    SoundShare speelt verder alle muziek af en laat je ook muziek toevoegen aan de Mijn Muziek-sectie in Apple Music dankzij de nieuwe privacy-setting in iOS 9.3. SoundShare is alleen beschikbaar voor de iPhone, maar is verder wel helemaal gratis te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2016, 18:15
Categorie Apps
Onderwerpen apple music, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.