‘Apple stopt met Ping bij volgende iTunes-release’

Apple gaat stoppen met Ping bij de eerstvolgende grote iTunes-update. Dat zeggen bronnen van AllThingsD. Met de betere integratie van Twitter en Facebook in iOS 6 en OS X Mountain Lion is

ping logoApple stopt bij een nieuwe versie van iTunes met het sociale netwerk Ping. Geruchten daarover deden al eerder de ronde, toen Apple CEO Tim Cook in een interview overwoog te stoppen met Ping. “Ik denk dat de consument heeft besloten dat het niet iets is waar ze veel energie in willen steken”, zei Cook. Om te vervolgen: “Stoppen we ermee? Ik weet het niet, we kijken ernaar“. Nu meldt AllThingsD dat Apple bij de volgende grote release van iTunes gaat stoppen met Ping.

Er zijn nooit cijfers over het gebruik van Ping naar buiten gebracht, maar de dienst lijkt niet populair. Apple zou zich meer willen richten op Twitter en Facebook. Integratie van Twitter was al in iOS 5 terug te vinden. In iOS 6 en OS X Mountain Lion zijn zowel Twitter als Facebook goed geïntegreerd, waardoor de noodzaak van het opbouwen van een eigen sociaal netwerk minder zinvol is. Ping bestaat sinds september 2010 en werd geïntroduceerd in iTunes 10. Het idee is dat je artiesten en vrienden kunt volgen, om te kijken waar anderen naar luisteren en wanneer artiesten weer een nieuw nummer of album hebben uitgebracht. Het heeft mede als doel om de verkoop van muzieknummers via de iTunes Store te stimuleren. Na de introductie besteedde Apple weinig aandacht aan Ping; zo werden er de afgelopen anderhalf jaar geen opvallende nieuwe functies aangekondigd. Ping is nog wel aanwezig in de bèta-versies van iOS 6 en iTunes 10.6.3, maar lijkt bij allebei niet te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 10:51
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.